Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi - Son Dakika
Güncel

Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi

Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi

Samsun Valiliğince yürütülen Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi kapsamında 15 bin 200 öğrenciye yüzme öğretildiği bildirildi.

20.10.2016 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valiliğince yürütülen Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi kapsamında 15 bin 200 öğrenciye yüzme öğretildiği bildirildi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, projenin valilik himayesinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yürütüldüğünü aktardı.

Projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Vali Şahin, şunları kaydettİ

"Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesini 2014-2015 eğitim öğretim yılının Şubat ayında başlattık. Birinci yıl deneme amaçlıydı. 800 civarında öğrencimize yüzme öğrettik. Bu projemiz 2015-2016 eğitim öğretim döneminde oturdu. Yaklaşık 10 bin 200 öğrenciye yüzme öğrettik. Yüzme öğreteceğimiz öğrencilerin özellikle 72 ayı geçmesi gerekiyordu. Dolayısıyla esas kitlemiz ikinci sınıf öğrencileriydi. Bu yavrularımız özellikle projeyi başlattığımızda Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç'a aktarmıştık. Kendileri de hem bakanlığın desteğini sundu, hem de bu projeye sonuna kadar sahip çıktı. Biz 2015-2016 yılında ciddi bir başarı sağladık. 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi başladığında da Milli Eğitim Müdürümüz ile yüzmede bize katkı sağlayan taraflarla, yüzme öğretmenleriyle ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile bir araya geldik ve başarılı bir çalışma başladı."

İtalya'da eğitimcilerin bir arada olduğu ortamda "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesinin gündeme geldiğini aktaran Şahin, "Projeyi şaşkınlık ile karşılamışlar. Çünkü rakamsal olarak çok büyük bir projedir. Biz, bu projeyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Samsun bir deniz kenti, sahil kenti. Burada çocuklarımız yüzme öğrenemedikleri için denizden yeterince yararlanamıyorlar. Ayrıca yüzmeyi öğrenmek hem spor, hem de sünnettir. Böyle birkaç iyiliği bir arada işlemiş oluyoruz. Bu projeden amacımız, çocukların yüzme öğrenmesi ve doğduğumuzdan ölünceye kadar yapabileceğimiz bir spor dalını yaygınlaştırmaktır. Çünkü bazı spor dallarını belli yaşta yapabiliyoruz ama tüm hayat boyunca yapabileceğimiz tek spor dalı yüzmedir." diye ifade etti.

Şahin, proje kapsamında öğrencilere Atakum Olimpik Yüzme Havuzu, Canik 19 Mayıs Yüzme Havuzu, Bafra Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Tekkeköy Kapalı Yüzme Havuzu ve Vezirköprü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yüzme eğitiminin verildiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement