Geleceğin Djokovic ve Sharapova'ları Van'da Yetişecek - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Djokovic ve Sharapova'ları Van'da Yetişecek

Vanlı sporcuların özellikle atletizm, boks, tekvando, halter gibi farklı spor dallarında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmesi üzerine tenis branşına da el atan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, verdiği ücretsiz eğitimlerle geleceğin Djokovic ve Sharapovalarını yetiştirmeye başladı Tenis antrenörü İshak Feyat: "Yaklaşık bir yıldır eğitim verdiğimiz çocukların gelecek yıldan itibaren elde edecekleri başarılarıyla bu konuda haklı çıkacağımızı umuyorum" Sharapova gibi ünlü bir tenisçi olmayı hayal eden Asya Pak: "Ben Sharapova'yı örnek alıyorum ve onun vuruşlarını, hareketlerini, tavırlarını beğeniyorum.

30.08.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SITKI YILDIZ - Vanlı sporcuların özellikle atletizm, boks, tekvando, halter gibi farklı spor dallarında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmesi üzerine tenis branşına da el atan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, verdiği ücretsiz eğitimlerle geleceğin Djokovic ve Sharapovalarını yetiştirmeye başladı.

Ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında çok sayıda sporcunun önemli dereceler elde etmesi üzerine harekete geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yaklaşık bir yıl önce tenis takımı kurarak, sportif faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Özellikle çocuk ve gençleri sokaklardan uzak tutmak, kötü alışkanlık kazanmalarını engellemek amacıyla etkinlik alanını genişleten müdürlük tarafından açılan tenis kursu, kentteki çocuk ve gençlerin en çok ilgi gösterdiği faaliyetlerden biri oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2. Kademe Tenis Antrenörü İshak Feyat, AA muhabirine yaptığı ançıklamada, il genelinde yaşları 7 ile 15 arasında değişen 80 sporcuya eğitim verdiğini belirterek, amaçlarının diğer spor dallarında olduğu gibi teniste de dünyaca tanınan sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.

Bir yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen gelecek adına umut veren birçok çocuğu keşfettiklerini, gençler kategorisinde de önemli değerlere sahip olduklarını anlatan Feyat, şöyle konuştu:

"Müdürlük bünyesinde yaklaşık bir yıldır ücretsiz tenis kursları başlattık. Vanlı sporcuların daha önce Avrupa'da, olimpiyatlarda elde ettiği başarıları görünce biz de bunu tenise uyarlayalım dedik. Yaklaşık bir yıldır eğitim verdiğimiz çocukların gelecek yıldan itibaren elde edecekleri başarılarıyla bu konuda haklı çıkacağımızı umuyorum. Bizim burada hitap ettiğimiz 7 yaşından başlayan kategorilerde amacımız Türkiye'deki turnuvalara sporcu yetiştirmek ve Avrupa'daki yarışmalara katılmak."

-Hedefleri bir Sharapova, bir Djokovic olmak

Tenis kurslarına gelerek bir taraftan sokaklardaki kötü alışkanlıklardan kurtulan diğer taraftan da örnek aldıkları sporcular gibi olmayı hedefleyen çocuklar  da hayallerini gerçekleştirmek için yaz tatillerini yoğun geçen antrenmanlarla değerlendiriyor.

Yaklaşık 3 yıldır tenis oynamasına rağmen tenisin Van'da yeni keşfedildiğini ve geçen yıldan itibaren kursa katıldığını anlatan Asya Pak, zor bir spor olmasına rağmen hayalindeki sporcu Sharapova gibi başarılı bir tenisçi olmayı hedeflediğini söyledi.

Yaz tatilinde oldukları için antrenmanların yoğun geçtiğini, başarılı olabilmek için yoğun çaba gösterdiklerini aktaran Pak, "Aslında iyi bir raket olmak istiyordum. Ama artık tenis antrenörü olmak ve o yolda yürümek istiyorum. Tenis bireysel bir spor ve ben de takım sporlarında pek başarılı olamadığım için bu spor tam bana göre. Ben Sharapova'yı örnek alıyorum ve onun vuruşlarını, hareketlerini, tavırlarını beğeniyorum. Onun gibi biri olmak için çalışıyorum" dedi.

Bir yıldır tenis kursuna gelmesine rağmen il geneli yapılan turnuvada ikincilik elde eden Adem Görünüş ise tenisi çok sevdiğini ve hayallerine ulaşmak için çok çalıştığını belirtti.

"Djokovic'i örnek alıyorum ve ileride hedefim onun gibi biri olmak" diyen Görünüş, daha iyi bir kademeye gelmek için çalıştığını ve gelecek yıl İzmir'de yapılacak turnuvaya katılacağını kaydetti.

Sporculardan Leyla Elvan da tenisi uzun zaman televizyonda izlediğine değinerek, müdürlüğün bünyesinde kurs açıldığını öğrendikten sonra da fırsatı kaçırmadığını dile getirdi.

Ailesinin teniste kendisine büyük destek verdiğini de vurgulayan Elvan, Sharapova'yı örnek aldığını ve kendisini izledikten sonra kortlara gelip onun hareketlerini yapmaya çalıştığını anlattı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Geleceğin Djokovic ve Sharapova'ları Van'da Yetişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement