Geleceğin Elektromobilleri Aü'de Üretiliyor, Clk Akdeniz Elektrik Destek Oluyor - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Elektromobilleri Aü'de Üretiliyor, Clk Akdeniz Elektrik Destek Oluyor

CLK Akdeniz Elektrik’in eğitim ve bilimsel çalışmalara destek olma prensipleri çerçevesinde, Akdeniz Üniversitesi’ne (AÜ) sponsor desteği vermeyi sürdürüyor.

20.07.2015 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CLK Akdeniz Elektrik'in eğitim ve bilimsel çalışmalara destek olma prensipleri çerçevesinde, Akdeniz Üniversitesi'ne (AÜ) sponsor desteği vermeyi sürdürüyor.

Akdeniz Üniversitesi'ne (AÜ) verilen destekler kapsamında çalışmalarını sürdüren Elektrik Elektronik Topluluğu'nun kendi bünyesinde oluşturduğu CER Ekibi, geliştirdiği elektrikli araç ile TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları'na elektromobil kategorisine katılmaya hak kazandı. CER Ekibi'nin üretimine başladığı iki kişilik yarış aracında, yarışma kuralları gereği 3kw lityum-iyon pil ve 2 adet 2.2 kW gücünde elektrikli hub motor bulunduğu, şasi ve gövde tasarımları CER Ekibi tarafından hazırlanan aracın, güç, hız ve güven verimliliği düşünülerek karbonfiberden imal edildiği belirtildi.

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Elektromobil Yarışması'na 56 ekip katılacağı, Kocaeli körfez pistinde yapılacak yarış, yaklaşık 60 km'lik pisttin, 1 saat içinde tamamlanmasıyla son bulacak.

CLK Akdeniz Elektrik'in temel prensiplerinden olan insanların temiz ve yenilebilir enerjiye yönlendirilmesi ilkeleri ile paralel amaçlar taşıyan CER Projesi'nin, Türkiye'nin ve dünyanın geleceği için çok önemli hedefler ve anlamlar taşıdığı ifade edilirken, CLK Akdeniz Elektrik'in, daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için, enerji kaynaklarının korunması, enerji verimliliğinin artırılması, sürdürülebilir ve yerine konulabilir yeni enerji kaynakları oluşturmak için yapılan çalışmaları desteklemeye devam edeceği kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Elektromobilleri Aü'de Üretiliyor, Clk Akdeniz Elektrik Destek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement