"Geleceğin Enerji Aydınları" Eıf'te Yarışacak - Son Dakika
Güncel

"Geleceğin Enerji Aydınları" Eıf'te Yarışacak

"Geleceğin Enerji Aydınları" Eıf\'te Yarışacak

"Energy Challenge" üniversiteler arası enerji yarışması da gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarabilmeleri için büyük fırsatlar sunacak.

12.11.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya enerji sektörü ile ülkemiz enerji sektörüne genel bakış çerçevesinde Türkiye'de uluslararası anlamda hem kongre hem fuar hem de B2B etkinliklerinin bir arada gerçekleştirildiği tek platform olan EIF – 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı 24-25 Kasım 2014 tarihlerinde ATO Congresium'da düzenlenecek.

Energy Challenge yarışması, ilk kez 2012 yılında dört pilot üniversite arasında "Güneş Enerjisi" konusunda yapılmıştı. Atılım, Bahçeşehir, Erciyes ve Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümleri yarışmış ve Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Takımı birinci olurken ferdi birinciliği Ayşe Baş kazanarak ödüllendirilmişti.

ENERGY CHALLENGE 2014 KONUSU "PETROL VE DOĞALGAZ"

Energy Challenge Kurul Başkanı ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu: "Türkiye'de tek olan bu yarışma kapsamında öğrencilerimizin sektörümüzü yakından tanımalarını, mesleki donanımlarını artırmalarını, ödüllendirilerek desteklenmelerini ve gençlik enerjisinin EIF'ye gelmesini arzu ediyoruz."Geleceğin Enerji Aydınları" teması ile "Petrol ve Doğalgaz" konusunda gerçekleştirilecek. Enerji Yarışması'nda Batman, İTÜ ve ODTÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Atılım, Erciyes ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü takımları yarışacak. Yarışma 24-25 Kasım 2014 tarihlerinde ATO Congresium'da gerçekleştirilecek EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı kapsamında düzenlenerek sonuçlanacak.
Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nın bu yılki programında konu başlıklarının bazıları ise şöyle; "2014 Dünya ve Türkiye Enerji Görünümü", "Enerji Güvenliği ve Türkiye'nin Bölgedeki Rolü", "Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Finansmanı", "Hidroelektrik Santral Yatırımları ve HES Teknolojileri", "Güneş Enerjisi Üretim Yatırımlarında Son Durum Lisans Süreci", "Rüzgar Enerjisi yatırımları", "Uluslararası Projeler ve Türkiye'nin Bölgedeki Rolü", "Türkiye ve Civar Bölgeler Petrol ve Doğalgaz Arama ve Üretim Yatırımları", "Petrol kanunu kapsamında intibak sürecinin değerlendirilmesi", "Kömürden elektrik üretimi konuları"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Geleceğin Enerji Aydınları' Eıf'te Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement