Geleceğin Gasparovları Simav'da Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Gasparovları Simav'da Yarıştı

Geleceğin Gasparovları Simav\'da Yarıştı

Kütahya’nın Simav ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk ve ortaokul öğrencileri arasındaki “Satranç Turnuvası”nın final bölümü miniklerin taktik savaşına sahne oldu.

15.05.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk ve ortaokul öğrencileri arasındaki "Satranç Turnuvası"nın final bölümü miniklerin taktik savaşına sahne oldu.

Finallere kalan toplam 36 öğrencinin yanı sıra okul müdürleri, veliler ve köy halkının da katılımı ile şenlik havasında geçen turnuvanın finali ilçeye 25 kilometre mesafedeki Yeşildere köyünde faaliyet gösteren Darıcı İlk ve Ortaokulunda düzenlendi.

Finalde birbirlerine üstünlük sağlamak için zamanında ve doğru hamleleri ile büyükleri şaşkına çeviren miniklerin taktik savaşı turnuvayı izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.

Yaklaşık 6 saatte tamamlanan karşılaşmalarda ilkokullarda Gülizar Eren İlköğretim Okulundan Naci Bulut, Ortaokullarda Çaysimav'dan Tuğba Çelebi birincilik elde ederek tertip komitesince belirlenen bisiklet ödülünün sahibi oldu.

Zevkli ve çekişmeli geçen turnuvanın final bölümünde İlkokullarda Gülizar Eren'den Enes Küçükçakır ikinci, Karacahisar İlkokulundan Rabia Kardemir üçüncü, Gülizar Eren'den Ömer Koyuncu dördüncülük elde ederken,Ortaokullar arasında 4 Eylül'den Emrullah Aslan ikinci, Osmanbey'den Berkay Yoldaş üçüncü, yine 4 Eylül Ortaokulundan Nurullah Aytekin dördüncülük elde etti.

Turnuvada birincilik elde edenlere bisiklet hediye edilirken dereceye giren diğer yarışmacılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Köylerinde ilk kez böylesine anlamlı bir turnuvaya ev sahipliği yapan köylülerde misafirlerine gözleme ve ayran ikram ederek konukseverlik örneği sergiledi.

Turnuva boyunca minikler masa başında, velileri de salonda heyecandan ter döktü. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Gasparovları Simav'da Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement