Geleceğin Gazetecileri Mesleği Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Gazetecileri Mesleği Öğreniyor

Geleceğin Gazetecileri Mesleği Öğreniyor

Sakarya Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Müjdat Çetin IMKB Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, Radyo Televizyon bölümü öğrencileri ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

20.12.2013 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Müjdat Çetin IMKB Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde, Radyo Televizyon bölümü öğrencileri ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

IMKB Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenli olarak "Kariyer Günleri" adı altında gerçekleştirilen seminerlerin son konuğu Sakarya Yenigün gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Müjdat Çetin oldu. Söyleşi havasında geçen seminere Radyo TV bölümü 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri katıldı.

Müjdat Çetin öğrencilerin soruları üzerine bu mesleğe başlangıç hikayesinden ve Yenigün gazetesinin kuruluş sürecinden bahsederek söyleşiye başladı:

"Gazetecilik sabırlı olma mesleğidir. Atak olunmalıdır. Meslek lisesi mezunuyum, 30 yıldır gazeteciyim. Şuanda Yenigün Gazetesi'nde Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmaktayım. Mesleğe Sakarya Gazetesi'nin iş başvuru formunu doldurarak başladım. Güneş gazetesinin Sakarya temsilciliğini yaptım. 1986 yılında yerel anlamda ilk gazeteci toplu transferi Sakarya'da olmuştu. Sakarya gazetesi kapanınca Adapazarı gazetesini kurduk. Depreme kadar gazeteyi geliştirmiştik fakat deprem olunca tüm yatırımımız gitti. Deprem dolayısıyla herkes iletişim kopukluğu yaşıyordu. Bilgi kirliliği vardı. Bu yüzden depremden sonra Yenigün gazetesini kurduk. Gazetecilik iyi bir ekip işidir. Eğer iyi bir ekibiniz varsa, o ekip sizi taşır. Haber sizi hiçbir zaman beklemez, gazetecinin zaman kavramı yoktur. Haber ayağınıza gelecek diye beklemek yerine siz habere gitmelisiniz. Habercilikte gözlem çok önemlidir" dedi.

Öğrencilerin internet haber sitelerinin gazetelerin tirajına etkisi sorusu üzerine Çetin, "Bana kalırsa 10 yıl daha gazete sürer ama gazetecilik meslek olarak bitmez. Televizyon, radyo, internet gazeteciliği devam eder" dedi.

Okulda bu işin eğitimini alarak veya eğitimini almadan gazeteci olan kişiler hakkındaki düşünceleri sorulan Çetin, "Meslekte alaylı olan daha çok, mektepli olanlar bu mesleğin okulunu okuyarak geliyorlar fakat hayallerinde daha farklı bir ortam olmuş oluyor. Bu nedenle bu mesleğe devam edemiyorlar. Alaylı olanlar daha çok pratik yaptıklarından katlanabiliyorlar. Gazetecilik bilindiğinin aksine zor bir meslektir. Her hava şartında olay yerine gitmek gerekir. Bu yüzden mesleği gönülden sevmek gerekir. Ben hem alaylı hem de mektepli olmasından yanayım" diye yanıt verdi.

Radyo TV alanı şefi Zeki Beyhan'ın katkılarıyla, soru-cevap şeklinde bir buçuk saat devam eden söyleşi, okul müdürü Ali Erbay'ın, Müjdat Çetin'e plaket vermesiyle sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Gazetecileri Mesleği Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement