Geleceğin Liderleri İş Dünyasının Duayenlerini Ağırladı - Son Dakika
Ekonomi

Geleceğin Liderleri İş Dünyasının Duayenlerini Ağırladı

Geleceğin Liderleri İş Dünyasının Duayenlerini Ağırladı

Doğa Koleji, özgün eğitim modeli t-MBA kapsamında t-MBA Zirvesi’de iş dünyasının ve medya önde gelen isimleri liderliğin sırlarını öğrencilerle paylaştı.

15.04.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koleji, özgün eğitim modeli t-MBA kapsamında t-MBA Zirvesi'de iş dünyasının ve medya önde gelen isimleri liderliğin sırlarını öğrencilerle paylaştı.

Doğa Koleji'nin özgün eğitim modeli t-MBA (MBA for teenagers) kapsamında her yıl düzenlenen t-MBA Zirvesi'nin 8.'si gerçekleşti. 't-MBA Zirvesi'nin bu yılki konuşmacıları iş dünyasının lider yöneticileri Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Demsa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Britanica Başkan Yardımcısı ve Eğitim Müdürü Michael Ross ile medya dünyasının önde gelen isimleri Defne Sarısoy, Ece Pirim, Oylum Talu ve Gökay Kalaycıoğlu oldu. Vatan Şaşmaz'ın sunuculuğunu üstlendiği zirvenin açılış konuşmasını Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı yaptı.

Doğa koleji öğrencilerine profesyonelce hazırlanmış etkinlik için teşekkür ederek sözlerine başlayan Eczacıbaşı; 'Ben geleceğin liderleri Doğa Koleji öğrencilerine öğüt değil tavsiyeler vermek istiyorum. Bir defa önce kendilerine saygı duyulmasını beklemeleri ve kendilerine güvenmeleri gerekiyor. Bu saygıyı hak etmek için çalışmak ve sabretmek şarttır. Ben hayatımda resmi hep ters döndürüp bakan biri oldum. Kuralları esnetmeye çalışan bir öğrenciydim. Bu yüzden gelecekteki olasılıkları öngörmeyi başardım. Türkiye'nin ilk internet kullanıcılarından biri oldum. İnternetin gelecekte buralara kadar ulaşacağını öngördüğüm için başarıyı yakaladım. Bu yüzden tavsiyem sürekli öğrenmeye açık olmalılar, çalıştıkları işten mutlu olmalılar. Çünkü çalışmakla zevk almak bir arada olduğu zaman başarı gelecektir' dedi.

Samimi tavırlarıyla gençlerden büyük alkış toplayan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da, Doğa Koleji'nin t-MBA zirvelerini çok önemsediğini ve istisnasız katılmaya çalıştığını dile getirdi. Yıldız; 'Çünkü bugünün dünyasında çocuklarımızın yapacakları çalışmalarda iyi örneklere ihtiyaçları var. Dolayısıyla bu proje İstanbul'daki milli eğitim camiamız ve ülkemiz için yüz akı bir projedir. Bu projede Doğa Koleji öğrencilerinin büyük emekleri var. Bu bizim kamu okullarında da uygulamaya çalıştığımız bir projedir' dedi.

Türkiye'nin en önemli iş kadınlarından biri olan Alarko Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton ise çok başarısız bir öğrenci olduğunu itiraf ederek iş hayatında yakaladığı başarıyı yurt dışındaki üniversite döneminde kendi kendine yaptığı girişimcilik deneyimleriyle yakaladığını dile getirdi. t- MBA zirvesi atmosferinden son derece etkilendiğini belirten Alaton: 'Ben Doğa Koleji öğrencilerine canı gönülden söylemek isterim ki, yaz tatillerinde mutlaka ama mutlaka çalışma deneyimi edinin. Ben ailemden bağımsız bir şekilde hareket ederek ve sürekli çalışarak bu günlere ulaştım. Şuan iş alımlarında CV'leri incelerken en çok, bu genç yaz tatillerinde ne yapmış, ne kadar seyahat ederek kendini geliştirmiş diye bakıyorum' sözleriyle tecrübelerini paylaştı.

İş dünyasına yön veren ünlü iş kadınlarından Demsa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı da, liderlikte sadece eğitimin yeterli olmadığını belirterek kendini geliştirme ve sosyal sorumluluk bilincinin de mutlaka kişilerde olması gerektiğini söyledi. Sabancı: 'İnternet çağında olduğumuzdan dolayı artık her bilgiye kolayca ulaşabiliyoruz. Fakat her şey yazıldığı gibi olmuyor. Mesleki açıdan deneyim edinmiş kişilerle mutlaka fikir alışverişine gidilmelidir. Tecrübeleri dinlemek başarıya giden yolda Doğa Koleji öğrencilerine sağlam adımlar attıracaktır. Doğa Koleji'nin t-MBA'yi kurmuş, düşünmüş bir okul olmasından dolayı ne kadar doğru öğrenciler yetiştirdiğini görüyorum ve kendilerine çok teşekkür ediyorum' dedi.

Konuşma yapan Britanica Başkan Yardımcısı ve Eğitim Müdürü Michael Ross da, Doğa Koleji öğrencilerine hata yapmaktan korkmamaları tavsiyesinde bulundu. Ross, "Dış dünyalara açılın. Kesinlikle gençken daha fazla tecrübe edinmeye çalışın. Önce bir şeye tutkuyla bağlanın sonrasında derine inerek bu tutkuya odaklanın. Ben sadece bu gün bu zirve için 30 yıl aradan sonra Türkiye'ye geldim. Çünkü tecrübeleri gençlere aktarmak gereklidir" diyerek global başarısının sırrını gençlere aktardı.

Kapanış konuşmasını yapan Doğa Koleji CEO'su Bünyamin Çelikten, bugünkü zirvede öğrencilerin 4 farklı lider ve fikirleriyle tanıştıklarını belirtti. Dünyanın en büyük sınıfında ders vererek geleceğin liderlerine iş hayatı için katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Çelikten: 'Bizim t-MBA zirvelerimizin amacı da zaten farklı alanlardaki lider isimlerin, kişisel kazanımlarını öğrencilerle paylaştırmak. Bu rol modellerinden her öğrencinin kazandığı farklı farklı şeyler var. Bu yaşlarda kazanılan her değer 20 yıl sonrası için liderliği size sunacak. Bu yüzden Doğa Koleji öğrencileri erken yaşta başarı kavramlarıyla tanışıyor. Bu donanımla dünya arenasında rekabet edebilecek bir güç ile mezun oluyorlar. Bu yüzden eğitimde kalıplaşan sistemlerin çok ötesine geçerek geleceğin liderlerini t-MBA modeli ile yetiştiriyoruz' ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Geleceğin Liderleri İş Dünyasının Duayenlerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement