Geleceğin Şampiyonları Tohm'da Yetişiyor - Son Dakika
Spor

Geleceğin Şampiyonları Tohm'da Yetişiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "TOHM projesi ile olimpik ruha ve beceriye sahip gençleri, ülke sporuna kazandırmayı hedefliyoruz" "Bizim meclisten geçirdiğimiz, 4 bin sporcumuza asgari ücrete kadar destek verme yetkimiz var. Bunun üzerinde çalışıyoruz yakında bitecek"

21.11.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesi ile olimpik ruha ve beceriye sahip gençleri, ülke sporuna kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Projeyle sporcularımız farklı alanlarda kendilerini geliştirebiliyor" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında 18 ilde çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Kılıç, "Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri, sporcu kardeşlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için antrenörleriyle, terapistiyle, fizyoterapistiyle bir arada olabilecekleri, kendilerini her an psikolojik olarak da bu noktaya hazır hissedebilecekleri bir imkan sunuyor" ifadelerini kullandı.

Kılıç, projenin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, halen 482 yataklı, 221 gündüzlü olmak üzere toplam 703 sporcunun bu merkezlerde yetiştirildiğini kaydetti. Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Bizim meclisten geçirdiğimiz 4 bin sporcumuza asgari ücrete kadar destek verme yetkimiz var. Bunun üzerinde çalışıyoruz yakında bitecek. Buradaki amaç maddi bir şey sağlayarak başarı elde etmek değil. Sporcunun cebinde bir harçlığı olsun, günlük ihtiyaçlarını karşılarken düşünmesin. Herkesin ailesinin durumu aynı değil, kimseye yük olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilsin. Proje kapsamında olimpik ruha ve beceriye sahip gençleri ülke sporuna kazandırmak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor."

Ayşegül Çoban da TOHM'da

İsrail'de düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ayşegül Çoban da çalışmalarını TOHM projesi kapsamında Konya'da sürdürüyor.

Madalya kürsüsünde en üst basamakta yer aldığı için büyük bir gurur yaşadığını ifade eden Çoban, bu başarıyı kazanmasında projede yer almasının önemli rol oynadığını belirtti.

Hayallerini TOHM Projesi sayesinde bir bir gerçekleştirdiğini kaydeden Çoban, "Yaklaşık 1 yıldır projede yer alıyorum. Buraya antrenörümün yönlendirmesi sonrasında katıldım.  Devletimizin katkıları sayesinde birçok farklı konu başlığında sorunlarımız çözüldü. Buradaki arkadaşlarımız eğitimlerin de ayrı kalmıyor ve hem okullarını hem de antrenmanlarını bir arada yürütüyor. Böylesine önemli olanaklara sahip olduğumuz için Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Güreşin "parlayan yıldızı" Ali Çam

Yıldız Erkekler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde şampiyon olan Ali Çam da proje sayesinde hayatının düzene girdiğini belirtti.

Milli takım antrenörleriyle aynı ortamda çalışmalarının, gelişimleri için büyük avantaj olduğunu ifade eden Çam, "Bizlere karşı çok ilgililer. Projenin amacı geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek. Ben de bu hedef doğrultusunda çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum. 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemi başarıyla temsil etmek istiyorum" dedi.

703 sporcu 88 antrenör gözetiminde

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları'na sporcu yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen TOHM projesi kapsamında, 17-21 yaşlarındaki yetenekli ve başarılı sporcular, yatılı veya gündüzlü olarak eğitim ve sağlık ihtiyaçları karşılanacak şekilde bir araya getirildi.

Ankara, Adana, Antalya, Artvin, Bolu, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Rize, Sakarya, Samsun ve Trabzon'da atıcılık, atletizm, bisiklet, boks, buz pateni, cimnastik, eskrim, güreş, halter, judo, kano, kayak, kürek, tekvando, tenis, okçuluk ve yüzme branşlarında 482 yatılı, 221 gündüzlü olmak üzere 703 sporcu, 88 antrenörün gözetiminde olimpiyat şampiyonu olmak için çalışıyor.

Aksaray ise paralimpik sporculara evsahipliği yapıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Geleceğin Şampiyonları Tohm'da Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement