Geleceğin Yelkencileri Hasköy'de Yetişiyor - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Yelkencileri Hasköy'de Yetişiyor

Beyoğlu Belediyesi Yaz Okulları Yelken branşına katılan çocuklar keyifle spor yaparken, sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor.

28.07.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suyun üzerinde rüzgarla dans etmenin tekniğini uzman eğitmenlerden öğrenen çocuklar uzun soluklu bir kariyer serüveninin ilk adımlarını atıyor.

Beyoğlu Belediyesi'nin, çocuk ve gençlere sağlıklı yaşama kültürünü aşılamak, yaz tatillerini verimli ve aktif geçirmelerini sağlamak için 2007 yılından itibaren her yaz düzenlediği Yaz Spor Okulları'na genç yetenekler akın etti. Farklı branşlara ayrılan yaz spor okulları kapsamında rüzgârla dans etmek isteyen yelken seven çocuklar da Hasköy Spor Tesisleri içerisinde kurulan Beyoğlu Yelken ve Su Sporları Kulübü'nde yelken eğitimi almanın tadını çıkartıyor.

GENÇ YELKENCİLER TYF'NİN YARIŞLARINA KATILMA ŞANSI BULUYOR

Eğitimlere 7-14 yaş arası çocuklar katılabiliyor. Yaz Yelken Okulu'na kayıt yaptıran öğrenciler sabah ve öğle grupları olarak ayrılıyor. Optimist sınıfında verilen eğitimler; uzman eğitmenlertarafından teorik ve pratik olarak veriliyor. Eğitimlerde başarılı olan öğrenciler, Beyoğlu Yelken ve Su Sporları Kulübü'ne alınarak lisansları çıkartılıyor ve Türkiye Yelken Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu yarışlara katılma şansı buluyor.

Yelken Okuluna katılan çocukların güvenliği ise uzman personel, can yelekleri ve eğitimler sırasında hazır bulunan zodyak botlarla sağlanıyor.

İki sene önce Almanya'dan Türkiye'ye yerleştiklerini söyleyen bir öğrenci, "O zaman bu zamandır eğitimlere geliyorum. Çok keyif alarak yaptığım spordan madalyalar kazanmak istiyorum" dedi.

KATILMAK İÇİN NE YAPMALI

Beyoğlu Yaz Spor Okulları'na katılmak için Spor Bülteni'nin arka kapağındaki başvuru formu doldurularak, Beyoğlu Belediyesi Sütlüce Spor Tesisleri, Piyalepaşa Spor Tesisleri, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü veya Gençlik Merkezi'ne teslim edilmesi gerekiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleceğin Yelkencileri Hasköy'de Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement