Gelecek Turizmde' ile Foça 4 Mevsim Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

Gelecek Turizmde' ile Foça 4 Mevsim Yaşayacak

Gelecek Turizmde\' ile Foça 4 Mevsim Yaşayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığında yürütülen Gelecek Turizmde, 4’üncü yılında İzmir’in Foça ilçesinde turizmin dört mevsime yayılması için çalışacak bir projeye destek veriyor.

08.02.2017 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığında yürütülen Gelecek Turizmde, 4'üncü yılında İzmir'in Foça ilçesinde turizmin dört mevsime yayılması için çalışacak bir projeye destek veriyor.

Her yıl sürdürülebilirlik temelinde sunulan üç turizm fikrine fon desteğinin yanı sıra; eğitim, planlama, teknik destek, iletişim ve danışmanlık desteği veren "Gelecek Turizmde" ile desteklenecek "Dört Mevsim Foça" projesi, Foça Turizmciler Yatırımcılar ve Esnaflar Derneği (TUDER) tarafından Foça Belediyesi ve Foça Kaymakamlığı işbirliğiyle yürütülecek. Proje ile mevcut turizm faaliyetlerinin dört mevsime yayılması ve geleneksel bağcılık, meyve-sebze yetiştiriciliği, zeytincilik, kıyı balıkçılığı gibi faaliyetlerin turizmi destekleyecek şekilde geliştirilmesi; sürdürülebilir turizm için doğadan yana üretim ve işletme modellerinin turizm faaliyetlerine kazandırılması hedefleniyor.

Foça Turizmciler Yatırımcılar ve Esnaflar Derneği (TUDER) Başkanı Umut Tutar, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"İlçemizin öncelikli geçim kaynağı turizm. Bu nedenle, Foça'nın ülkemiz için sürdürülebilir turizm destinasyon alanlarından biri olarak tercih edilmesi öncelikli hedefimiz. Tüm proje ortakları olarak amacımız, Foça'nın ismini aldığı Akdeniz foklarını ve ilçeyi kuran Phokaililerden kalan kültürel mirası korumak. Foça'nın tarım faaliyetleri ile tarihi ve doğal değerlerinin tanıtılması ve bu değerlerin turizme kazandırılarak yaşatılması için uygulamalar geliştirilmesi konusunda Gelecek Turizmde'nin yapacağı katkılardan büyük memnuniyet duyuyoruz."

Gelecek Turizmde'nin 4'üncü döneminde desteklediği projeler arasında Foça'nın yanı sıra Denizli- Buldan'da "Kuşlar Sizi Çağırıyor" ve Antalya- Demre'de "Likya Yolunda Bir Tarih Molası" projeleri yer alıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gelecek Turizmde' ile Foça 4 Mevsim Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement