Gelecek Yıl Yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri - Son Dakika
Güncel

Gelecek Yıl Yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Kırkpınar'ı Ramazan Bayramı sonrasında başlatacağız. 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 20 Temmuz'da yapılacak"

29.12.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 20 Temmuz 2015'te yapılacağını söyledi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırkpınar Stadı'nın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile esaslı bir tadilattan geçirileceğini belirtti.

Kırkpınar çayırını da barındıran stadın şartlı olarak 25 yıllığına bakanlığa tahsis edildiğini anımsatan Gürkan, şöyle konuştu:

"Kırkpınar Stadında geleneksel ve tarihi yapısına uygun ama son derece teknolojik altyapısı olan bir tadilat gerçekleşecek. Doğal sit alanındaki stadın tadilatının 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yetiştirilebileceği öngörülürse çalışmalara hemen başlanacak. Aksi halde güreşlerden sonra yapılacak. Bakanlık yetkilileri, Mersin Stadı'nı 130 gün de yaptıklarını söyledi. Bu yıl Kırkpınar'ı Ramazan Bayramı sonrasında başlatacağız. 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 20 Temmuz'da yapılacak."

Kırkpınar Stadı

Osmanlı'nın kuruluşunun ilk yıllarından itibaren geleneksel hale gelen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Samona ile Sarı Hızır köyleri arasında bulunan çayırda yapılırdı. Bölge, Lozan Antlaşması'nın ardından Yunanistan sınırları içerisinde kaldığı için güreşler 1924'ten bu yana Sarayiçi'nde yapılmaya başlandı.

Etrafı sazlıklarla çevrili er meydanı, 1985'te dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın talimatıyla yenilendi. İlk etapta şeref tribünü ve şehir yönüne doğru olan tribünler betonarme olarak yeniden yapıldı, üzeri de uzay çatıyla kapatıldı. 1992'ye kadar geçen sürede tribünlerin hakem kulesinin tarafındaki bölümü eski halinde hizmet verirken, o yıl Kırkpınar'a gelen Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in talimatıyla buranın da yapımı için çalışmalara başlandı. Tribünler, 1996'da tamamlandı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gelecek Yıl Yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement