Geleneksel Fındıklı Köy Hayırı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Fındıklı Köy Hayırı Yapıldı

Geleneksel Fındıklı Köy Hayırı Yapıldı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı ve geleneksel hale gelen Fındıklı Köy hayrının 12’si kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

03.05.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı ve geleneksel hale gelen Fındıklı Köy hayrının 12'si kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Pazar günü saat 12: 00 de Fındıklı köyünde yapılan hayır için Fındıklı Köy halkı tarafından Misafirlere 300 Kg Pirinç. 15 küçükbaş hayvan, 3 bin Ayran ve 125 kğ da tatlı olmak üzere 2500 kişilik ikramda bulunuldu. Geleneksel Fındıklı köy hayrına Gelibolu'dan katılmak isteyen vatandaşlar için Gazi Süleyman Paşa Camisi (Büyük Cami ) önünden ücretsiz otobüsler kaldırıldı. Hayır, Kuran-ı Kerim okunarak başladı ve ardından vaiz Osman Doğan tarafından davetlilere dini bilgiler verildi.

Fındıklı Köy Muhtarı ve Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Çoban, "Geleneksel olarak yaptığımız Hayrımızı Köyümüzde ve Köy dışında yaşayan hemşerilerimizin katkılarıyla yapılmaktadır. Herkes gönlünden gecen ve imkanları dahilinde Hayrımıza destek oluyor. Biz istiyoruz ki köy hayrımız bizden sonradaki nesillerde devam ettirsin. Daha Önceki yıllarda almış olduğumuz karar ile her yıl Mayıs Ayının ilk haftası yapıyoruz. Köy dışında yaşayan köylülerimiz Ramazan ve Kurban Bayramlarından sonra bu cemiyete katılarak hasret gideriyorlar. Tüm halkımızı Hayrımıza davet ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından konuklara pilav ve ayran ikram edildi. Köy hayrına siyasi parti başkanları ve bazı milletvekili adayları da katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleneksel Fındıklı Köy Hayırı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement