Geleneksel Nöbeti Baba Yağmur Duası 18 Mayıs'ta Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Nöbeti Baba Yağmur Duası 18 Mayıs'ta Yapılacak

Geleneksel Nöbeti Baba Yağmur Duası 18 Mayıs\'ta Yapılacak

Çorum'un Boğazkale ilçesine bağlı Evci Köyü’nde bu yıl 124. düzenlenecek olan Geleneksel Nöbeti Baba Yağmur (Şükür) Duası Kaynaşma ve Barışma etkinliklerinin 18 Mayıs'ta yapılacağı bildirildi.

24.04.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Boğazkale ilçesine bağlı Evci Köyü'nde bu yıl 124. düzenlenecek olan Geleneksel Nöbeti Baba Yağmur (Şükür) Duası Kaynaşma ve Barışma etkinliklerinin 18 Mayıs'ta yapılacağı bildirildi.

Evci Köyü Muhtarı Hasan Sarımeşinli konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 123 yıldan beri yapılan Nöbeti Baba Yağmur (Şükür) Duası Kaynaşma ve Barışma Etkinlikleri'nin yörenin en büyük toplumsal miraslarından birisi olduğunu kaydetti.

Bu mirasın herkes tarafından daha iyi bir şekilde sahip çıkılarak yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyleyen Sarımeşinli, Geleneksel olarak her yıl düzenledikleri etkinlikle küs olanları barıştırdıklarını, yağmurun az yağdığı yıllarda yağmur duası, yağmurun çok yağdığı yıllarda şükür duası yaptıklarını belirterek, etkinliği uluslararası düzeye taşımak için çalıştıklarını ifade etti.

Sarımeşinli, köyün organizasyonuyla Aygar Dağı zirvesindeki Nöbeti Baba Tepesi'nde yapılan ve bu yıl 124. düzenlenecek etkinliğin 18 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da başlayacağını belirterek, etkinliğe tüm Çorumluları davet etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleneksel Nöbeti Baba Yağmur Duası 18 Mayıs'ta Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement