Geleneksel Spinal Günleri Konya'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Spinal Günleri Konya'da Yapıldı

Geleneksel Spinal Günleri Konya\'da Yapıldı

Türk Nöroşirürji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) Derneği ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Konya Spinal Günleri”nin 2. Dönem 1. Toplantısı gerçekleştirildi.

31.10.2014 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Nöroşirürji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) Derneği ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Konya Spinal Günleri"nin 2. Dönem 1. Toplantısı gerçekleştirildi.

Dedeman oteldeki toplantının açılış konuşmasını Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Prof. Dr. Zeki Şekerci'nin yaptığı toplantının moderatörlüğünü Meram Tıp Fakültesi Nörüşirürji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Kalkan yaptı. Toplantıda Mersin Üniversitesinden Doç. Dr. Ahmet Dağtekin Servikal Disk Hernilerinde anterior yaklaşımı anlatırken, Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Şükrü Çağlar ise aynı konuda posterior yaklaşımları anlattı.

"Boyun fıtığı" olarak bilinen ve yaygınlığı giderek artan hastalığın cerrahi yaklaşım yöntemlerinin ve son gelişmelerin tartışıldığı toplantıda; boyun omurları arasındaki disklerin yer değiştirmesi ile oluşan boyun fıtığının hafif ya da ağır boyun ağrısına boyun hareketlerinde kısıtlanmaya, kol ve ellerde uyuşmaya, karıncalanmaya, parmaklarda güç kaybına neden olduğu belirtilerek, fıtığının cerrahi olarak tedavisine yönelik yöntemler ayrıntılı olarak ele alındı.

Toplantı sonrası konuşan Prof. Dr. Erdal Kalkan, baş ve boyunda tekrarlayan travmalar, yanlış duruş ve oturuş pozisyonları, ani boyun hareketleri, düşme, değişik iş kollarında zorlayıcı boyun hareketleri gibi nedenlerle boyun fıtığının ortaya çıkabileceğini ve cerrahi tedavinin Beyin ve Sinir Cerrahi uzmanlarınca gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Şükrü Çağlar ve Doç. Dr. Ahmet Dağtekin'in deneyimlerini aktardığı toplantıya Konya ve çevre illerden Beyin Cerrahları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanları ile Nöroloji uzmanları katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleneksel Spinal Günleri Konya'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement