Geleneksel Türk Süsleme Minyatür Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Geleneksel Türk Süsleme Minyatür Sergisi Açıldı

Sırrıpaşa Konağı'nda düzenlenen Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Minyatür Sergisi'nde Vali Topaca ile eşine veda edildi.

25.09.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından SEKA Kültür Alanı'nda açılan Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Evi'nde hazırlanan eserler, Sırrıpaşa Konağı'nda gerçekleştirilen minyatür sergisi beğeniye sunuldu. Serginin açılışına Hatay Valiliği'ne atanan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, eşi Sevim Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Doğan Erol ve Feyzullah Okumuş, Başkan Danışmanı Nermin Tol ve kursiyerler katıldı. Düzenlenen sergide ayrıca Vali Ercan Topaca ile eşine de veda edildi.

SANATA DEVAM EDECEGİM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Evi'nde yaptığı eserleri sergide yer alan Sevim Topaca, ''Seka'da açılan minyatür evinde başladığımız bu kursta kısa zaman içerisinde sanat eserlerimizi icra etmeye başladık. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Gittiğimiz şehirde de bu sanattan kopmayacağım ve devam edeceğim'' dedi.

SANAT KENTİN RUHUDUR
Sırrıpaşa Konağı'nda gerçekleştirilen minyatür sergisine katılan Başkan Karaosmanoğlu, ''Sanat bir kentin ruhudur. Sanat insanı canlı tutan güzel bir uğraştır. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bütün sanat dallarının öncülüğünü yaptık. Çünkü sanat ne kadar yaygın olursa o kentte huzur olur. Bu sergiyle bizleri buluşturan değerli kursiyerlere ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum ve Sayın Valimiz ile eşini uğurluyorum. İnşallah yeni görevi hayırlı, uğurlu olur'' ifadesini kullandı.

SANAT BİR MİLLETİN KİMLİĞİDİR

Minyatür sergisinde eşini yalnız bırakmayan Vali Ercan Topaca, ''Sanat başlangıcı zor, eseri ortaya çıkarınca çok güzel ve keyifli bir yetenektir. Sevim Hanım'ın bu kursa başladıktan sonra yeteneğini geliştirmesi ve bir sanat dalı ile uğraşması beni çok mutlu etti. Sanat bizlerin vazgeçilmezidir. Sanat bir milletin kimliğidir. Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ederken, değerli kursiyerlerimiz ve hocamızı kutluyorum. Yarın şehirden ayrılıyorum hepiniz hakkınızı helal ediniz. Unutmayın ki Hatay'da da bir eviniz, sıcak bir yuvanız var'' sözleriyle veda etti.

HEDİYELER VERİLDİ

Konuşmaların ardından Kocaeli'ne yarın veda edecek olan Vali Ercan Topaca ve eşi Sevim Topaca'ya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın'ın eşi Figen Büyükakın ve kursiyerler tarafından hediyeler takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleneksel Türk Süsleme Minyatür Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement