'Gelenekten Geleceğe Kütahya" Projesi - Son Dakika
Yerel

'Gelenekten Geleceğe Kütahya" Projesi

Kütahya Belediyesi ile Zafer Kalkınma Ajansı arasında, Doğrudan Faaliyet Destekleme (DFD) kapsamında "Gelenekten Geleceğe Kütahya" projesinin protokolü imzalandı.

26.12.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi ile Zafer Kalkınma Ajansı arasında, Doğrudan Faaliyet Destekleme (DFD) kapsamında "Gelenekten Geleceğe Kütahya" projesinin protokolü imzalandı.

İmza töreninde gazetecilere açıklamada bulunan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya evleri ve konaklarının proje ile fotoğrafla kayıt altına alındığını söyledi.

Proje ile tarihi ev ve konakların restorasyonlarının yapılarak turizme açılması için çalıştıklarını belirten Saraçoğlu,  şunları kaydetti:

"Yeni mimari plan ve projelerle gelenekten beslenen modern Kütahya evlerinin tasarlanması amacı ile fizibilite yapılmasını hedeflemekteyiz. Proje çıktısı olarak 'Kütahya İli Merkez İlçesi Mücavir Alanı İçinde Bulunan Taşınmaz Kültür Varlığı Olarak Tescilli Tarihi Değerlerin Restorasyonlarının ve Çevre Düzenlemelerinin Yapılması Fizibilite Raporu' hazırlanacaktır."

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı da protokolün hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra proje için hazırlanan protokol imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Gelenekten Geleceğe Kütahya' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement