Gelibolu'da Bayram Tatili Yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Gelibolu'da Bayram Tatili Yoğunluğu

Gelibolu\'da Bayram Tatili Yoğunluğu

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki arabalı vapur iskelesinde, bayram tatiline erken çıkanlar uzun kuyruklar oluşturdu.

15.07.2015 12:49  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki arabalı vapur iskelesinde, bayram tatiline erken çıkanlar uzun kuyruklar oluşturdu. İlçe merkezi de yoğunluktan etkilendi.

Avrupa'dan Anadolu'ya geçişi sağlayan Gelibolu- Lapseki ve Gelibolu-Çardak arasında çalışan arabalı vapur ve mini feribotlarda yaklaşan bayram tatili öncesi araç ve yolcu yoğunluğu başladı. Bayramı geçirmek için İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nden İzmir, Bursa, Antalya, Kuşadası, Bodrum ve Edremit Körfezi'ne gidecek olanlar Gelibolu-Lapseki hattını doldurmaya başladı. Bugün saat 05.00'ten itibaren Gelibolu Feribot İskelesi'nden ilçe çıkışına kadar olan 1.5 kilometre boyunca araç kuyrukları oluştu. Özellikle Gelibolu'dan Eceabat yönüne doğru önce ışıklar, sonra da sanayi sitesi önüne doğru kamyonların da katılımıyla uzun kuyruk dikkati çekti.

Ramazan Bayramı'nda, arifeyle birlikte tatilin 4 güne çıkmasını gözönüne alan Gestaş'ın, yoğunluğun önüne geçebilmek için Gelibolu-Lapseki, Eceabat - Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale arasındaki arabalı vapur seferleri için aldığı önlemler sayesinde araçlar kuyrukta uzun süre beklemeden yollarına devam edebiliyor. Tarife olmaksızın Gestaş'a ait 5 arabalı vapur Gelibolu - Lapseki hattında, 6 mini feribot da Gelibolu-Çardak hattında hizmet veriyor. Ancak, buna rağmen oluşan kuyrukta zaman zaman sürücüler arasında kısa süreli tartışmalar da yaşanıyor. Gelibolu-Lapseki hattını kullanan araç sürücüleri, "Biraz kuyruk var. Ancak, yola erken çıkmanın avantajıyla buraya kadar yolda rahat geldik" dedi.

Gelibolu Feribot İskelesi görevlisi Hüsnü Ulu, "Araç yoğunluğu sabah 05.00 itibariyle başladı. Ancak Gestaş, 5 arabalı vapur, 6 mini feribotla tarifesiz hizmet veriyor. Kuyruk oluşsa da sıkıntısız bir şekilde araç sürücüleri yolculuklarına devam edebiliyor. Yoğunluk arife günü daha da artacaktır. Ancak, bir sorun yaşanacağını düşünmüyoruz" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gelibolu'da Bayram Tatili Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement