Gelibolu'da Buruk Tören - Son Dakika
Yerel

Gelibolu'da Buruk Tören

Gelibolu\'da Buruk Tören

Geçtiğimiz günlerde Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Lisesi Bilişim Teknolojisi öğretmeni Ümit Nalbant ,öğrenciler Serdar Fidan ve Şakir Çelik’in inceleme gezisi için gittikleri İspanya’nın Malaga Kentinde elim bir facia sonucu yaşamlarını kaybetmiş ve 23 Nisan törenleri de iptal edilmişti.

23.04.2015 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Lisesi Bilişim Teknolojisi öğretmeni Ümit Nalbant,öğrenciler Serdar Fidan ve Şakir Çelik'in inceleme gezisi için gittikleri İspanya'nın Malaga Kentinde elim bir facia sonucu yaşamlarını kaybetmiş ve 23 Nisan törenleri de iptal edilmişti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 2.Kolordu Karargahı önündeki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürü Mehmet Atik Ekin tarafından çelenk sunumuyla başladı. Programın ikinci bölümü bu yıl eğitime başlayan 100.Yıl Barış Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. 100.Yıl Ortaokulunda düzenlenen programa Kaymakam Oktay Çağatay, 2.Kolordu Merkez Komutanlığı Piyade Albay Suat Can, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Cumhuriyet Savcısı Seçil Sualp Göksu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Atik Ekin tarafından bir konuşma yapıldı. Ekin konuşmasına hayatlarını kaybeden öğretmen ve öğrencilere başsağlığı dileyerek başladı. Ekin, "Bu elim kazanın üzerinden henüz 1 haftanın geçmesi ve acımızın sıcak olması nedeniyle yapılması planlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yapılacak müzik gösterileri ve çeşitli şenlikleri 6 Mayıs 2015 Çarşamba gününe erteleyerek tüm halkımızın bu konuda sağduyulu olmasını temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal 'in önderliğinde ve onun 'Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. İşte o güneş, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi. Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı. O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl geleceğini tüm dünyaya göstermiştir" dedi. Ardından program öğrencilerin şiirler okumasıyla tören sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gelibolu'da Buruk Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement