Gelibolu'da Çokal Barajı'ndan İlk Su Verildi - Son Dakika
Güncel

Gelibolu'da Çokal Barajı'ndan İlk Su Verildi

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Devlet Su İşleri Edirne 11. Bölge Müdürlüğünce yapımı tamamlanan Çokal Barajı'nda test çalışmalarının ardından ilk su verilmeye başlandı.

04.07.2016 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Devlet Su İşleri Edirne 11. Bölge Müdürlüğünce yapımı tamamlanan Çokal Barajı'nda test çalışmalarının ardından ilk su verilmeye başlandı.

Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda tatilcilerin gelmesiyle artan nüfusa bağlı su sorunu yaşanmaması için ekiplerle hafta sonu yoğun bir mesai harcadıklarını söyledi.

Ana pompa istasyonunun çalıştırılmasının ardından Gelibolu, Kavakköy, Evreşe ve Şarköy'e ilk su transferinin başarıyla yapıldığını belirten Özacar, Fındıklı köyü yolu üzerinde bulunan ve kaynaklardan toplanan suyun Gelibolu ilçe merkezine iletilmesini sağlayan 2 bin metreküplük ana depoya barajdan gelen suyun bypass yoluyla verilmesinin sağlanacağını aktardı.

Başkan Özacar, Çokal Barajı'nın Gelibolu'nun içme suyu ihtiyacına büyük destek sağlayacağına işaret ederek, "Gelibolu'nun içme, kullanma ve endüstri amaçlı su ihtiyacı Tayfur Barajı, Kaynarca ve Münipbey tesisleri, Karainebeyli sondaj kuyularıyla Çokal Barajı'ndan sağlanıyor. Söz konusu kaynaklardan elde elden suyun güvenilir, kaliteli, standartlara uygun ve kesintisiz olarak Gelibolu halkına sunulması için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Özacar, barajın 204 milyon metreküp kapasiteli olduğunu belirterek, 54 yerleşim birimine içme ve kullanma suyu sağlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gelibolu'da Çokal Barajı'ndan İlk Su Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement