Gelibolu'da "Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Gelibolu'da "Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri

Gelibolu'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

19.04.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelibolu'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

Gelibolu Müftüsü Dr. İbrahim Özler, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, akrabaların, toplumların ve milletlerin kan bağından meydana geldiğini söyledi.

İnsanlığın bu anlamda kan bağından oluştuğunu belirten Özler, birlikte yaşamanın ihtiyaç ve gereklilik olduğununu, hedeflerinin, birlikte yaşama ahlakını toplumun geneline yayarak bu noktada ortak bir zihniyet oluşturmak istediklerine işaret etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevhit Ayengin ise bugün dünden daha çok birlikte yaşamaya ihtiyaçları olduğunu, dolayısıyla toplumların ve milletlerin yaşadığı değişim ve dönüşümün, birlikte yaşamayı engelleyici faktör olmaması gerektiğini ifade ederek, Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler verdi.

Konferansta, Gelibolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ilahi söyledi, okullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gelibolu'da 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement