Gelibolu'da Örnek Davranış - Son Dakika
Güncel

Gelibolu'da Örnek Davranış

Gelibolu\'da Örnek Davranış

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, bir turizm şirketinde müdür olarak çalışan Hasan Koç, para yatırmak için gittiği ATM'nin para giriş-çıkış ünitesinde bulduğu parayı banka görevlilerine teslim etti.

10.06.2016 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, bir turizm şirketinde müdür olarak çalışan Hasan Koç, para yatırmak için gittiği ATM'nin para giriş-çıkış ünitesinde bulduğu parayı banka görevlilerine teslim etti. Örnek bir davranış sergileyen Koç, "Her insanın yapması gereken bir şeydi. Ben de insanlık vazifemi yaptım ve bana ait olmayan parayı iade ettim" dedi.

Gelibolu'da para yatırmak için gittiği özel bir bankanın ATM'sinin para giriş-çıkış ünitesinde bir miktar para bulan Hasan Koç, tutanak karşılığında banka görevlilerine teslim etti. Bir turizm şirketinde müdür olarak çalışan Hasan Koç, parayı kendinden önce ATM'de işlem yapan birinin unuttuğunu düşündüğünü ve etrafında bir süre aradığını anlattı. Çevrede kimseyi göremediğini belirten Koç, ATM'deki parayı alarak durumu ilk olarak Emniyet birimlerine, ardından da banka güvenlik görevlilerine bildirdi ve tutanakla teslim etti.

Her insanın yapması gerekeni yaptığını ifade eden Hasan Koç, "Kartımı bankanın önündeki ATM'ye takacakken para giriş-çıkış ünitesinde bir miktar para olduğunu fark ettim ve hemen etrafıma bakındım. Ancak kimseyi göremeyince parayı aldım. Mesai saati bittiği için banka kapalıydı. Durumu emniyet birimlerine haber verdim ve bu sabah da erkenden bankaya gelerek güvenlik görevlilerine durumu bildirdim. Tutanak tutarak parayı teslim aldılar. Kimsenin parasında gözüm yok. Mübarek ramazan ayında belki birisinin maaşı, belki de birinin ev kirasıydı. Maneviyatın bittiği bu günlerde insan olanın yapması gereken bir şeyi yaptım. Az bir para değildi, inşallah en kısa zamanda sahibini bulur, ben de haberini alıp huzurla uyurum" dedi.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gelibolu'da Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement