Gelibolu Önlerinde Yolcu Gemisiyle Tanker Çarpıştı - Son Dakika
Güncel

Gelibolu Önlerinde Yolcu Gemisiyle Tanker Çarpıştı

Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu Feneri önlerinde yolcu gemisiyle çarpışan Marshall Adaları bayraklı 'Stı Pımlıco' tankerinin balans tankının büyük yara aldığı belirlendi.

27.06.2015 14:26  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu Feneri önlerinde yolcu gemisiyle çarpışan Marshall Adaları bayraklı 'Stı Pımlıco' tankerinin balans tankının büyük yara aldığı belirlendi. 2 bin 680 ton uçucu ve parlayıcı petrol ürünü nafta bulunan yakıt tankındaki sızıntı, oluşan çatlak seviyesinin altına düşmesiyle durdu.

Lapseki İlçesi Şevketiye Mevkisi'ne çekilerek demirletilen tankerde sörvey kontrolünün ardından tankındaki nafta başka bir tankere nakledilecek.

VALİLİKTEN RAHATLATAN AÇIKLAMA

Öte yanda Çanakkale Valiliği de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıp, tankerdeki sızıntının çevre kirlililiğine neden olmadığını bildirdi. Açıklamada şöyle denildi:

"27 Haziran Cumartesi günü saat 01.37'de Gelibolu Feneri bordada Boğaz çıkışı yapmakta olan Malta bayraklı 161.8 metre boyundaki 'Celestyal Crystal' isimli 854 yolcu ve 382 personel bulunan yolcu gemisiyle, boğaz girişi yapmakta olan 184.26 metre boyunda Marshall Adaları bayraklı 'Stı Pımlıco' isimli tanker tüm uyarılara rağmen çarpışmıştır. Çarpışan gemiler güvenli bölgeye çekilerek, boğaz her iki yöne trafiğe açılmıştır. Her iki gemide de yaralı ya da ölü bulunmadığı rapor edilmiştir. Çarpışma sonucu tankı zarar gören tankerdeki nafta uçucu özelliği nedeniyle havaya yayıldığı, rüzgarın etkisiyle Lapseki İlçesi, Çardak Beldesi ve Çanakkale il merkezinde hissedilmiştir. İlgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınarak kaza bölgesine ekipler sevk edilmiştir. Nafta sızıntısıyla ilgili gerekli numuneler alınarak laboratuvar ortamında yapılan ölçümlerde, çevre kirliliği yaratacak değerlerin altında olduğu, insan sağlığı açısından herhangi bir risk oluşturmadığı ortaya çıkmıştır. İlgili kurum ve kuruluşlar, kazayla ilgili çalışmalarını sürdürmektedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gelibolu Önlerinde Yolcu Gemisiyle Tanker Çarpıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement