Gelibolu Önlerinde Yolcu Gemisiyle Tanker Çarpıştı (5) - Son Dakika
Güncel

Gelibolu Önlerinde Yolcu Gemisiyle Tanker Çarpıştı (5)

Gelibolu Önlerinde Yolcu Gemisiyle Tanker Çarpıştı (5)

Yolcular DEHŞET ANLARINI ANLATTI Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu Feneri önlerinde 'Stı Pımlıco' isimli tanker ile çarpışan 853 yolcu ve 382 personel bulunan 'Celestyal Crystal' isimli gemiden yolcuların tahliyesi tamamlandı.

27.06.2015 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yolcular DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu Feneri önlerinde 'Stı Pımlıco' isimli tanker ile çarpışan 853 yolcu ve 382 personel bulunan 'Celestyal Crystal' isimli gemiden yolcuların tahliyesi tamamlandı. Conkbayırı Deniz Otobüsü ile Gelibolu İskelesi'ne getirilen yolcular, dehşet anlarını anlattı. Çarpışmanın ardından hemen can yeleklerini giydiklerinin belirten yolcular, sabaha kadar büyük bir korku içinde beklediklerini söyledi. Çarpışmayı bazı yolcular geminin karaya oturması olarak yorumlarken, bazıları da dehşet anlarında Titanic faciasının akıllarına geldiğini belirtti.

Yaşadıklarını anlatan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yolcu, "Saat 01.30 sıralarıydı. Aniden deprem olur gibi büyük bir gürültü koptu. Uyku sersemiydik zaten ne olduğunu anlamadık. Sonradan öğrendik ki gemi tankerle çarpışmış. Büyük korku ve panik yaşandı. Sabaha karşı kaptanın bilgilendirme anonsuyla hepimiz rahat bir nefes alıp, uyuduk. Ama büyük bir travma yaşadık. Çok zor bir gece geçirdik" dedi.

Gelibolu İskelesi'ne ayak basan yolcular, kendilerinden önce iskeleye getirilen bavullarını alıp, hazır bekletilen otobüslere binerek, İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı. Geminin ise işlemlerinin sürmesi nedeniyle Gelibolu açıklarında bekletilmeye devam edildiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gelibolu Önlerinde Yolcu Gemisiyle Tanker Çarpıştı (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement