Gelibolu Yarımadası'nda Patlamamış Top Mermisi Bulundu - Son Dakika
Güncel

Gelibolu Yarımadası'nda Patlamamış Top Mermisi Bulundu

Gelibolu Yarımadası\'nda Patlamamış Top Mermisi Bulundu

Çanakkale'nin Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü'ndeki su şebekesi çalışması sırasında kepçeyle yapılan kazıda patlamamış bir top mermisi bulundu.

10.09.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü'ndeki su şebekesi çalışması sırasında kepçeyle yapılan kazıda patlamamış bir top mermisi bulundu.

Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklere su götürme çalışmaları kapsamında Kilitbahir Köyü'nün Sarafin Mevkisi'nde su borusu döşeme çalışmaları devam ederken ortaya Çanakkale Savaşları'ndan kalma patlamamış bir top mermisi çıktı. Su borusu döşemek için kanal açan kepçenin ucuna 99 yıl boyunca toprak altında kalmış olan 26 santimetre çapında ve 73 santimetre uzunluğunda 150 kilogramlık top mermisi takıldı. Kepçenin darbesiyle yüzeyinde küçük bir yırtılma meydana gelen top mermisi jandarma ekiplerince etrafı çevrilerek güvenlik şeridine alındı. Çanakkale Savaşları sırasında itilaf devletlerine ait savaş gemilerinden atıldığı ve patlamadan bölgeye düştüğü sanılan top mermisinin imha edilmesi için çalışma başlatıldı. Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığı durumu Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Bursa'dan gelmesi beklenen uzmanların üzerinde inceleme yapacağı top mermisinin, Beşyol Köyü Mevkisi'ndeki eski bir taş ocağında imha edilmesi planlandığı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gelibolu Yarımadası'nda Patlamamış Top Mermisi Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement