Gelin Damattan Örnek Davranış - Son Dakika
Yerel

Gelin Damattan Örnek Davranış

Gelin Damattan Örnek Davranış

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde dünya evine giren genç çift, kına gecelerinde örnek bir davranışa imza atarak, şehitler için mevlit okuttu.

11.09.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde dünya evine giren genç çift, kına gecelerinde örnek bir davranışa imza atarak, şehitler için mevlit okuttu.

Çerkezköy'de, dünya evine giren Faik Onur Kaya ile Merve Kaya çifti, son günlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle gelen şehit haberleri üzerine eğlence tertip etmek yerine, şehitler için kına gecelerinde mevlit okuttu. Kına gecesinde gelinin evininin bulunduğu apartmana dev bir Türk bayrağı ve Atatürk resmi asılırken, meydan da Türk bayrakları ile donatıldı. Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu gecede daha sonra kına yakma merasimine geçildi. Kına yakma sırasında gelin ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Daha önce kına gecelerinde gönüllerince eğlenmeyi hayal ettiklerini belirten Merve Kaya, "Son günlerde hemen her gün yeni bir şehit haberi ile kan ağlıyoruz. Ülke olarak şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Böyle bir zamanda eğlenmenin doğru olmadığını düşündük ve kına gecemizde eğlenmek yerine mevlit okutmayı uygun gördük" ifadelerini kullandı.

"POLİS EVLADIYIM"

Kendisinin bir polis evladı olduğunu ve kardeşinin de halen polislik görevini yürüttüğünü belirten Çerkezköy Haber Gazetesi'nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faik Onur Kaya, "Babam emekli polis. Kardeşim de polis olarak bu vatana hizmet ediyor. Dolayısıyla gelen her şehit haberinde ayrı bir üzüntü yaşıyoruz. Ailelerimiz bir araya geldi ve böyle bir zamanda kına gecesinde eğlenmek yerine mevlit okutmanın daha doğru olacağına karar verdik" dedi.

Çiftin kına gecesine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile Kaya ve Yeşil ailelerinin eş, dost ve akrabaları ile çiftin arkadaşları katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gelin Damattan Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement