Gelir Getirici Fidanlara Bakım Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Gelir Getirici Fidanlara Bakım Yapıldı

Gelir Getirici Fidanlara Bakım Yapıldı

Gölyaka ilçesinde Gelir Getirici Tür Ağaçlandırması yapılan sahalarda fidan bakımları yapıldı.

25.07.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölyaka ilçesinde Gelir Getirici Tür Ağaçlandırması yapılan sahalarda fidan bakımları yapıldı.

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Projesi kapsamında 2013- 2015 yılları arasında dikimleri gerçekleştirilen Kutlu, Çakırhacıibrahim, Güzeldere, Yunusefendi, Bakacak, Çamlıbel, Yazlık ve Saçmalıpınar köylerinin Mülki hudutlarındaki toplam 50 hektar alandaki Kestane ve Badem fidanlarının bakımları Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki görevliler tarafından yapıldı.

Fidan Bakımı çalışmaları Gölyaka Orman işletme Müdürlüğünün Aydınpınar, Gölyaka ve Kardüz Orman İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurlarının gözetiminde TYP kapsamında çalışan işçiler ile fidan çevresinde ot alma ve çapalama yapılmak suretiyle gerçekleştirildi. Fidan çevresinde yapılan ot alma ve çapalama çalışmaları ile fidanların ot baskısından kurtulması ve fidan köklerinin suyu daha iyi alarak daha sağlıklı ve hızlı büyümeleri amaçlandı.

Gölyaka Orman İşletme Müdürü Mevlüt Arslan tarafından yapılan açıklamaya göre yapılan çalışmalara Orman Köylüsünün yoğun ilgisinin olduğunu ve bu çalışmaların Orman - Halk ilişkilerini güçlendirdiği söyledi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gelir Getirici Fidanlara Bakım Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement