Gelişen Hayvancılık Sektöründe İşletme Yönetiminin Önemi Konferansı - Son Dakika
Yerel

Gelişen Hayvancılık Sektöründe İşletme Yönetiminin Önemi Konferansı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu'nda ilk konferans verildi.

04.12.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu'nda ilk konferans verildi.

Zeliha Oruç Konferans Salonu'nda Veteriner Hekim Kamil Özceylan tarafından "Gelişen Hayvancılık Sektöründe İşletme Yönetiminin Önemi" adlı konferans öncesi yüksekokul kurucu müdürü Prof. Dr. Yücel Ünal, yüksekokulda ilk konferansın verildiğini söyledi.

İnsanların temel gıda ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılması gerektiğini belirten Özceylan, "Bu amaca uygun olarak, hayvancılık sektörü de gerek dünya çapında gerekse ülkemizde hızlı bir şekilde büyüme eğilimine girmiştir. Ülkemizde yıllardan beri küçük ölçekli aile işletmeciliği olarak yürütülen hayvancılık modeli, son yıllarda verilen teşviklerin de etkisiyle hızlı bir değişim göstererek büyük kapasiteli profesyonel işletme modeline doğru gelişim göstermiştir" diye konuştu.

Özceylan, 2014 yılında 100 baş üzerinde hayvan içeren işletme sayısının ülkede 2 bin 500 adedi bulduğunu vurgulayarak, "Ancak gerek süt inekçiliği ve gerekse besi hayvancılığında verimli bir hayvancılık yapılabildiği pek söylenemez" dedi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gelişen Hayvancılık Sektöründe İşletme Yönetiminin Önemi Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement