Gelişim Zirvesi Iı' Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gelişim Zirvesi Iı' Paneli Düzenlendi

Gelişim Zirvesi Iı\' Paneli Düzenlendi

Düzce Üniversitesi tarafından, ’Gelişim Zirvesi II’ başlıklı bir panel düzenlendi.

28.03.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi tarafından, 'Gelişim Zirvesi II' başlıklı bir panel düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen panel, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kültürel A.Ş. Müdürü Mahmut Özgün'ün 'Yeni Bir Hayata, Yine Bir Mülakata Hazırlık' isimli sunumuyla başladı. İyi bir CV hazırlamak için koşulun, sosyal hayat ile irtibatı kuvvetlendirmek, akademik alanda kendilerini yetiştirmek olduğunu vurgulayan Özgün, CV oluşturulması sürecinde tecrübenin ve yaşantıların büyük bir kısmının altyapısının okul yıllarında gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. İş mülakatı süreci öncesinde okumaların ve tecrübelerin önemine vurgu yapan Özgün, başarılı mülakatların bazılarının çok kısa sürede gerçekleşebildiğini ifade etti.

'Turizm Sektöründe Sermaye Olarak İnsan Kalitesi ve Gelişimi' adlı sunumu gerçekleştiren Ekonomi ve Yönetim Danışmanı Hikmet Baydar, "Özel sektörün yarışmacı, zorlayıcı, stresli ama bir o kadar da getirisi yüksek bir alandır. Kişilerin bu süreçteki azminin ve kararlılığının iş başarısını büyük ölçüde etkiler. Buna paralel olarak, çalışılması planlanan alan ve literatür hakimliği bu süreci daha sağlam temeller üzerine oturtturur. Turizm sektörünün hizmet sektörleri arasında yoğun bir alan vardır" dedi.

Okul yıllarının çok bereketli ve faydalı bir dönem olduğunun altını çizen Baydar, staj yapılan kurumla bağlantıların sıkı ve sürekli olmasının önemine dikkat çekti. Israrcı ve dirayetli olanların başarılı olduklarını gözlemlediğini dile getiren Bayar, bazı başarıların da ancak başarısızlık yaşandığında yaşanabileceğine, dolayısıyla yaşanılacak zorlu süreçler karşısında yılmadan, usanmadan çalışılması gerektiğini ve en güzel başarıların da yenilgiler sonrasında elde edildiğini vurguladı.

Birçok siyasi ve ekonomi yöneticisine danışmanlık yapan Baydar, inancın ve çabanın mutlaka karşılığının alındığına şahit olduğunu fakat bu başarıların inanılan doğrulardan taviz vermeden ilerlemeyenlerin olduğunu ifade etti.

'İş Hayatına Geçiş İçin Etkin Stratejiler' sunumunu gerçekleştiren TÜGEM Platformu Başkanı Raşit Yemişen, stratejik planlamanın kariyer gelişimi için önemine vurgu yaptı. Kişisel özelliklerin iş hayatında farklılık ve değer kattığını belirten Yemişen, çalışılması düşünülen kurum ile kişinin kendi kariyeri için düşünmüş olduğu stratejik planlamanın uyuşmasının önemine dikkat çekti. Başvuru yapılması planlanan kurumunaraştırılması gerektiğine ve uzun vadeli hedefler göz önünde bulundurulduğunda, kişisel stratejik planlamanızın gerçekleşeceği kurumlarlaçatışmamasına dikkat edilmesi konularını vurgulayan Yemişen, kurumun beklentileri ve kişinin beklentilerinin asgari düzeyde uyuşması gerektiğini ifade etti. İş hayatının daha sorunsuz ve huzurlu ilerlemesi için bu durumun çok önemli olduğunu belirtti.

Yemişen'den sonra kapanış konuşmasını yapmak için söz alan Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Zafer Akbaş, başarılı panelin hazırlanması sürecinde başta Genç Organizatörler Topluluğuna ve organizasyonunun ve topluluğun danışmanlığını yapan Yrd. Doç. Dr. Süleyman Ağraş'a çok yoğun bir çalışma içerisine giren personele, panele katılım sağlayan öğrencilere misafirlere teşekkür etti. Katılımcıların sertifika aldığı panel, misafirlere teşekkür belgeleri verilmesi ile son buldu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gelişim Zirvesi Iı' Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement