Gemerek Heyetinden Kayseri Şeker'e Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Gemerek Heyetinden Kayseri Şeker'e Teşekkür Ziyareti

Gemerek Heyetinden Kayseri Şeker\'e Teşekkür Ziyareti

Kayseri Şeker’in 62. kampanya döneminin başarılı bir şekilde devam etmesinin tüm pancar çiftçilerine ve bölge ekonomisine katkılarında emeği geçen Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetimine Gemerek heyeti teşekkür ziyaretinde bulundu.

03.11.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker'in 62. kampanya döneminin başarılı bir şekilde devam etmesinin tüm pancar çiftçilerine ve bölge ekonomisine katkılarında emeği geçen Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetimine Gemerek heyeti teşekkür ziyaretinde bulundu.

Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç ile birlikte Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çepni Belediye Başkanı Murat Uçar, Ak Parti ve MHP İl Genel Meclis üyeleri, İlçe Gıda Tarım Müdürü, Belediye Meclis üyeleri, Ziraat Odası, Esnaf Odası ve Çiftçi Malları Koruma Başkanları ile Köy ve mahalle Muhtarlarından oluşan heyet Kayseri Şeker'in sayesinde Gemerek'te pancar tarımına rağbetin artmasından duyulan memnuniyeti dile getirerek Başkan Akay'a teşekkür ettiler. Ziyarette Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyelerinden Nizamettin Çatak da hazır bulundu.

Ziyaret esnasında konuşan Gemerek Kaymakamı Cuma Kılın, "İlçemiz şu anda Kayseri Şeker'e pancar veren 4. İlçe durumunda. Sulu tarım olarak bizim ürünlerimiz pancar, patates, kabak, ay çekirdeğidir. Bunların başında da pancar gelmektedir. Bu konuda biz Kayseri Şeker' e ve başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şu an itibariyle 180 bin tonu geçen bir alımımız var. Bu alım devamda etmektedir 240 bin ton bir üretimimiz olacak bu da tabi ki sulu tarımla olan bir şey. Kartalkaya barajımızıntemeli atıldı inşaatı başladı.Şuan itibari ile devam etmektedir. 3 yıl içerisinde belki 60 bin dekardan daha fazla bir alanımız daha sulu tarıma kavuşacak. Üretimimiz her geçen gün artmaktadır. Bu konuda üretimimiz arttığı zaman tabi ki farklı yatırımları da konuşmak üzere Başkanıma geldik. Kendisine teşekkür ederiz." dedi.

Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir ise "Gemerek olarak Kaymakamımız, sivil toplum kuruluşları, ziraat odamız, belediye başkanları, muhtarlar, esnaf odaları, ziraat odaları olarak buradayız. Bölgemiz tarım ve hayvancılıkla geçinen bir bölge. Her zaman şunu söylüyoruz; iyi ki Kayseri Şeker Fabrikası var. Bu konuda son derece mutluyuz çünkü bölgemizin ana lokomotifi Kayseri Şeker Fabrikası'dır. Fabrikanın geçmişini de şuan ki çalışmalarını da biliyoruz. Paramızı alabilir miyiz endişesi varken bugün avansıyla, erken ödemeleri ile çok şükür Fabrika iyi bir konumda biz Kayseri Şeker Fabrikası ve Yönetim Kurulu Başkanı olmak üzere tüm çalışanlarına şükranlarımızı sunuyorum. İlçe adına kazasız belasız kimsenin kılına zarar gelmeden bir kampanya dönemi geçirmeyi temenni ediyoruz." diye konuştu.

Çepni Belediye Başkanı Murat Uçar da şunları söyledi:

"Gemerek tarım açısından önemli bir merkez. Çepni de ayrıca önemli bir merkez Karakaya barajı arkasına Çepni barajı ile Çepni bölgesinde 13 bin dönüm arazi sulama kapasitesi olacak. Bu da bütün tarım ürünlerine ayrıca önem katacak. Kayseri Şeker'e çok teşekkür ediyoruz. Diğer çiftçilerde olduğu gibi avanslarıyla, peşin ödemeleri ve alımlarıyla Çepni çiftçilerinin de yüzünü güldürüyor. Çiftçilerimizin kazançlarını aileleriyle birlikte ağız tadıyla yemelerini diliyoruz."

Gemerek heyetinin ziyaretinden duyulan memnuniyeti dile getiren Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, "Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Sayın Belediye Başkanlarımız İl Genel Meclisi üyelerimize,siyasetçi arkadaşlarımıza,Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlarımıza, Muhtarlarımıza ve Çiftçilerimize hoş geldiniz diyorum. Gemerek'ten buraya kadar zahmet edip geldiler. Özellikle bu 62. Kampanyanın sonunda desteklerini ifade etmek için geldiler. Ben ona inanıyorum bir diğer hususta tabi Gemerek'e yapılacak yatırım konusu. Daha önce biz bu heyette yine bu konuda değerlendirme yapmıştık. Tabi ki bizim gönlümüz arzu ediyor ki bütün bölgelerimize ilçelerimize Kayseri Şeker çiftçinin ürünlerinin değerlendirileceği bölgeye değer katacak bir yatırım yapsın arzusundayız bunu da her fırsat da ifade ediyoruz. Bunu tabi en fazla hak eden bölgelerden biri de Gemerek. Biraz önce de İl Genel Meclisi Üyesi değerli misafirimizin ifade ettiği gibi Gemerek'e şu ana kadar Kayseri Şeker olarak böyle belirgin bir yatırım yapılmış değil. Sadece bölge müdürlüğü binası var onun dışında gerek ürünleri değerlendirecek gerek istihdam sağlayacak bir yatırım yapılmış değil. Ama ona bu bölge de de ihtiyaç olduğu görülüyor. Bizim bu yatırımımızda tabi asıl önceliğimiz çiftçinin ürününün doğru değerlendirilmesi, iyi değerlendirilmesi ve çiftçiye daha fazla gelir getirecek anlayış içerinde olması. Bu kriteri dikkate alacak şekilde değerlendirmemizi yaptık. Bunları daha da hızlandıracağız ve inşallah yakın bir gelecekte Gemerek'te bu heyetin ve bütün Gemereklilerin o bölgede ki çiftçilerimizin memnun olacağı hoşnut olacağı bir yatırımı gerçekleştireceğiz. Böyle bir yatırımı gerçekleştirirsek te bizim için de ayrı bir şeref olur." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gemerek Heyetinden Kayseri Şeker'e Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement