Gemerek'te Çiftçiler Tarımsal İlaçlarla İlgili Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Gemerek'te Çiftçiler Tarımsal İlaçlarla İlgili Bilgilendirildi

Gemerek\'te Çiftçiler Tarımsal İlaçlarla İlgili Bilgilendirildi

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Gemerek Ziraat Odası toplantı salonunda çiftçilerle bir araya geldi.

23.02.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Gemerek Ziraat Odası toplantı salonunda çiftçilerle bir araya geldi.

Çiftçilere Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Doğan Işık tarafından ürünlerde kullanılan ilaçlamayla ilgili bilgiler verildi. Işık çiftçilere tarlalarda düzenli ilaçlama yapıldığı takdirde üründe yüzde 30 artış sağlanacağını ve ilaçlamanın üretim açısından önemini anlattı.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, "Bizim 5 yıldır yapmış olduğumuz eğitim çalışmalarının altıncısını Gemerek'te başlatmış oluyoruz. Özellikle bu bahar aylarında kampanya başlamadan önce çiftçilerimize bazı konularda bilgilendirme yapıyoruz, teknik bilgilendirmeler. Bu geçtiğimiz yıllarda gübreleme, ilaçlama, sulama ve benzeri konularda özellikle konunun uzmanları tarafından yapıldı. Biz bu çerçevede aynı zamanda çiftçilerimizle toplanıp dertleşiyoruz. Onların sorunları varsa bu sorunları varsa onları tespit ediyoruz, istekleri varsa onları tespit ediyoruz ve bu çerçevede değerlendirmelerde bulunuyoruz.

Toplantıya Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Bozbıyık, Kayseri Şeker Fabrikası Müdürü Levent Benli ve çiftçiler katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gemerek'te Çiftçiler Tarımsal İlaçlarla İlgili Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement