Gemerek'te Ekmek Fiyatlarına Zam Geldi - Son Dakika
Yerel

Gemerek'te Ekmek Fiyatlarına Zam Geldi

Gemerek\'te Ekmek Fiyatlarına Zam Geldi

Sivas’ın Gemerek İlçesi’nde ekmek fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapılarak 75 kuruş olan ekmeğin fiyatı 90 kuruşa yükseldi.

09.12.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Gemerek İlçesi'nde ekmek fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapılarak 75 kuruş olan ekmeğin fiyatı 90 kuruşa yükseldi.

Gemerek'te 2015 yılı Ocak ayında Gemerek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nın uygun gördüğü ekmek zammı bugün itibariyle Gemerek fırıncıları tarafından uygulanmaya başladı. Yeni fiyatlara göre 300 gram olan ekmeğin fiyatı 75 kuruştan yüzde 20 oranında zamlanarak 90 kuruştan satılmaya başlandı. Sabah saatlerinde ekmek almaya giden vatandaş zamla karşılaşınca duruma tepki gösterdi. Gemerek Belediye Başkanlığı'na şikayetlerde bulunan vatandaşlar konuyu Belediye Başkanı Mustafa Demir'e iletti. Başkan Demir konuyla ilgili olarak Gemerek fırın işletmecileriyle Gemerek Belediye binasında toplantı düzenlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir; "Bugün Sivas il genelinde de olduğu üzere ilçemizde de ekmek fiyatlarının 90 kuruş olması sebebiyle vatandaş ve muhtarlarımızdan tepki aldık. Ekmek fiyatlarını belediye olarak biz belirlemiyoruz. Fırıncılar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak fiyatı onlar belirliyor. Biz belediye olarak hijyenine, temizliğine yönelik çalışmalar, incelemeler yaparız. Kaliteli biz üretim açısından umarım bu toplantı etkili olur" dedi.

Gemerek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gültekin Tunar ise; "Vatandaşlarımızın tepkisini anlayışla karşılıyoruz. Biz ekmek fiyatlarının zammını 10 ay önce vermiştik. Sağ olsun fırıncı esnaf arkadaşlarımız bu zammı şimdiye kadar uygulamadılar. Son gelen zamlarla 50 lira olan unun fiyatı şuan 70 lira oldu. İşçilere de zam gelince esnaf arkadaşlarımız mecburen zammı uyguladı. Vatandaşlarımızın bu zammı anlayışla karşılayacaklarını düşünüyorum. Ekmek fiyatları Sivas'ın bütün ilçelerinde 90 kuruştur" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gemerek'te Ekmek Fiyatlarına Zam Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement