Gemerek'te Vatandaşlar Demokrasi Nöbeti Tuttu - Son Dakika
Yerel

Gemerek'te Vatandaşlar Demokrasi Nöbeti Tuttu

Gemerek\'te Vatandaşlar Demokrasi Nöbeti Tuttu

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Sivas’ın Gemerek ilçesinde vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu.

19.07.2016 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Sivas'ın Gemerek ilçesinde vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu.

Yaşanılan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve tüm siyasi parti temsilcilerinin çağrısı üzerine Gemerek'te vatandaş sokağa döküldü. Vatandaşlar uzun araç konvoyları oluşturarak sabahlara kadar cadde cadde gezdi. Belediye hoparlörlerinden birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Camilerde salalar okundu. Gemerek Cumhuriyet Meydanı'nda Kaymakam Cuma Kılınç, Garnizon Komutanı Barış Ulucanlı, Emniyet Müdürü Kamil Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Bozbıyık ve çok sayıda vatandaş bir araya gelerek demokrasi nöbeti tuttular. Burada konuşma yapan Kaymakam Kılınç, "Bunun ayrımı yok. Biz devlet ve millet olarak hep beraberiz. Ne AK Partisi ne MHP'si ne CHP'si ne Büyük Birlik Partisi. Bugün birlik olursak kimse bizi yıkamazsa bugün gücümüzü görürlerse yarın bir şey yapamazlar. Bugün birlik olacağız, bugün gördünüz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gayet güzel bir ortam vardı. Açıkça ben bu ortamı görünce çok sevindim. Bütün partiler ortak bildiri yayınlayarak bu olayı kınadı. Bizde ilçeler, iller olarak birlik olduğumuzu gösteriyoruz. Bu konuda provokasyonlara da gelmememiz lazım. Bunların amacı bölmek parçalamak ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. El ele tutuşacağız ve bunlar amaçlarına ulaşamayacaklar." dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gemerek'te Vatandaşlar Demokrasi Nöbeti Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement