Gemiyle Dünyanın Sonu, Arjantin, Şili, Brezilya - Son Dakika
Güncel

Gemiyle Dünyanın Sonu, Arjantin, Şili, Brezilya

Güney Amerika kıtasında, Şili ve Arjantin'in güneyinde kalan bölgeye verilen 'Patagonya' adının nereden geldiği hakkında çeşitli rivayetler var.

17.11.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En yaygın rivayete göre; Portekizli kâşif Macellan 1520 yılında bu kıyılara ilk vardığında, burada yaşayan uzun boylu yerlilerin hayvan derilerinden yaptıkları ve ayaklarını olduğundan çok daha büyük gösteren çarıklarını görünce bu halkı, İspanyolcada ayak anlamına gelen 'pata' sözcüğünden yola çıkarak 'patagon' diye isimlendirdi; yaşadıkları bölgeye ise Patagonya dendi.

Macellan'ın izleri bu kadarla sınırlı değil: Ünlü kâşifin kıtanın uç noktalarına kadar gittiği ve Cape Horn denen burundan geçmeden batıya yönelerek Güney Denizi'ne girdiği boğaza, günümüzde Macellan Boğazı deniyor. Büyük Okyanus'un 'Pasifik' (sakin) olarak adlandırılmasında da yine kâşifin bu yolculuğun etkisinden söz etmek mümkün.

Bölgenin ünlü misafirlerinden bir diğeri ise Charles Darwin. 1831 yılının sonunda Beagle adlı bir gemiyle bölgeye gelen Darwin'in, Patagonya ve çevresindeki adalarda beş yıl sürdürdüğü inceleme gezisi ve karşısına çıkan çok sayıda canlı türü, bilim dünyasına damga vuran 'Evrim Teorisi'nin de temellerini oluşturmuş.

FEST Travel'ın yepyeni hizmeti OECONOMICA markası altında, 27 Mart – 9 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlediği program, maceracı gezginlerin hayallerini süsleyen bu bölgeye unutulmaz bir keşif yolculuğu!

3 ülkeye yayılan Dünyanın Sonuna Yolculuk programında, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nden iki yer bulunuyor: İlki, Arjantin'le Brezilya sınırında yer alan ve 60 ila 80 metreden dökülen suları ile benzersiz bir manzara sunan Iguassu Çavlanı. Brezilya tarafı, çavlanı besleyen nehirlerin panoramik bir görüntüsünü verirken şelalelerin çok büyük bir bölümü ise Arjantin tarafında bulunuyor. Bu nedenle bu benzersiz deneyimi FEST Gezginleri çavlanın her iki tarafında da yaşayacak.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki duraklardan bir diğeri ise Los Glaciares Ulusal Parkı. Arjantin'in ikinci büyük parkı olan bu buzul parkı, 660 bin hektarlık bir alanı kaplıyor. Dünya üzerinde hareket eden tek buzul olan Moreno Buzulu'na da evsahipliği yapan park, Iguassu Çavlanı ile birlikte, Güney Amerika'nın en çarpıcı doğal alanlarından biri.

Dünyanın en ilgi çekici bölgelerinden olan Ateş Toprakları (Tierra del Fuego), yerlilerin yaktığı ateşler nedeniyle bu adı almış. Kuzeyde Macellan Boğazı, doğuda Atlantik Okyanusu ve güneyde Beagle Kanalı ile çevrili birçok adadan oluşan Ateş Toprakları, okyanusun dibine kadar inen buzulları ile doyumsuz manzaralar sunuyor.

Beagle Kanalı'nın kuzey kıyılarında yer alan ve ismini 1832'de bu kanaldan geçen Darwin'in gemisinden alan Ushuaia, tartışmasız dünyanın en ucundaki kent! Buenos Aires'te, yerel, kolonyal ve modern mimarinin en güzel örneklerinin görüleceği iki günün ardından, Ushuaia Limanı'ndan kalkacak Australis gemisi ile Beagle Kanalı'ndan Güney Patagonya'ya doğru ilerleyecek olan FEST Gezginleri, UNESCO tarafından Dünya Biyosfer Rezervi olarak belirlenen Cape Horn Ulusal Parkı'nı ziyaret edecek, Macellan Boğazı'nın ortasındaki Magdalena Adası'na uğrayacak, zodyak botlar ile Aguila Buzulu'nda yürüme fırsatı yakalayacak, Macellan penguenleriyle dünyanın sonundaki deniz fenerine yürüyecek… Program dahilinde ayrıca, farklı renklerdeki tepeleri, buz tarlaları ve zengin vahşi hayatı ile Torres del Paine Parkı gezilecek; ismini, bir zamanlar burada avlanan aslan ve jaguarlardan alan Tigre Deltası'nda eğlenceli bir tekne gezintisine çıkılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gemiyle Dünyanın Sonu, Arjantin, Şili, Brezilya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement