Gemlik Büyükşehir ile Nefes Alıyor - Son Dakika
Güncel

Gemlik Büyükşehir ile Nefes Alıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Daha Yeşil Bursa' hedefiyle yeşil alan miktarını sürekli arttırdığı Bursa'nın, en özel sahil ilçelerinden biri olan Gemlik'e kazandırdığı Bölge Parkı ile ilçeye nefes aldırıyor.

30.08.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'yı daha sağlıklı bir geleceğe taşırken çevre yatırımlarına önem veren ve hizmetlerini kentin tüm ilçelerine ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, Gemlik'te yaklaşık 15 bin metrekarelik alanı park alanı şeklinde düzenleyerek vatandaşların hizmetine sundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'na bağlı Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanan Gemlik Bölge Parkı, Gemlik Eşrefdinçer Mahallesi'nde yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda hayata geçirildi. Yeşil alan, havuz, kafeterya, çocuk oyun alanı ve spor alanı da bulunan ve peyzaj düzenlemesi ile de göz kamaştıran Gemlik Bölge Parkı'nda, Gemlik ve Osmanlı donanmasında önemli yeri olan Karaca Ali, Barbaros Hayrettin Paşa ve Levend'in heykellerinden oluşan üç figürlü bir heykel de yer alıyor.

"Vatandaşların yeni buluşma noktası"

Büyükşehir Belediyesi'nin, gerçekleştirilen vizyon projeleri ve tüm ilçelere ulaştırılan hizmetleriyle Bursa'yı dünyanın gündemine çıkardığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik'in yüzünün de Büyükşehir Belediyesi ile güldüğünü vurguladı. Başkan Altepe, Gemlik Bölge Parkı'nın ilçenin en sıkıntılı bölgelerinden olan Eşref Dinçer Mahallesi'nde yapıldığını belirterek, "Gemlik Bölge Parkı, Gemlik'e nefes aldıracak. Burası, vatandaşların yeni buluşma noktası olacak. Güzel Bursa'nın incisi Gemlik'te halkın toplanabileceği, güzel vakit geçirebileceği, spor yapabileceği, dinlenebileceği yepyeni ve yemyeşil bir alan oluşturduk" diye konuştu.

Gemlik'e yaklaşık bir yılda özellikli bir tesis kazandırıldığını ifade eden Başkan Altepe, Bursalıların desteğinden aldıkları büyük güçle, şevk ve heyecanla hizmete devam ettiklerini vurguladı.

"Halkımız mutlu olursa biz de mutlu oluruz"

Başkan Altepe, ilçelere yapılan yatırım yağmurunun devam edeceğine değinerek, "Bursa'da istikrar ve güven ortamı, her alanda gelişim ve kalkınma devam edecek. Türkiye zaman kaybetmeyecek. Bursa'nın da tüm ilçeleriyle birlikte daha yaşanabilir hale gelmesi, eksikliklerin giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler halkımızı seviyoruz. Bu sevgimizi de gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle ortaya koyuyoruz. Bizler çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. İşimiz hizmet ve halkımızı mutlu etmek. Halkımız mutlu olursa biz de mutlu oluruz. Merkezi hükümetin desteğiyle bizler de yerelde en güzel hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

"Her sıkıntıya çözüm üretiyoruz"

Gemlik'in turizm, ticaret ve kırsal kalkınma başta olmak üzere her alanda gelişip kalkınacağını ifade eden Başkan Altepe, "Bursa'ya 135 yıl sonra belediye binası, bilim merkezleri, dünya çapında stadyum kazandırmak ve tarihi ayağa kaldırmak bize nasip oldu. Gemlik'te de altyapıdan, Çarşı ve Karsak derelerinin ıslahından başladığımız çalışmaların devamında ilçenin her sıkıntısına çözüm üretiyoruz. Bundan sonra Gemlik'in değerinin daha artması için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Tarihi eserler konusunda Bursa'nın dünyanın gözüne girdiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa, değerleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi. Bursa, kabuğunu kırıyor, değerlerine sahip çıkıyor. Şehrimizin spor kenti olması için artık köylere dahi spor tesisleri kazandırılıyor. Her ilçeye halkımızın huzurla buluşacağı sosyal tesisler kazandırılıyor" dedi.

"Yıllardır söylenip yapılamayanları yapıyoruz"

Gemlik sahillerinin Bursa için çok önemli olduğunu da kaydeden Başkan Altepe, "Başta Gemlik, Kumla ve Kurşunlu olmak üzere tüm sahilleri önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sahillere verdiğimiz önemi göstermek için ilgili birimler oluşturduk. İlçelere meydanlar kazandırıyoruz. Kavşaklardan otoparklara kadar her alanda ulaşım bizim işimiz. Sosyal projelerden sokak hayvanlarına barınakların yapılmasına, kırsal kalkınmaya kadar her konuda üretmeye devam ediyoruz. Yıllardır söylenip yapılamayanları yapıyoruz. Nasıl ki Bursa olarak 26 dalda dünyaya örneksek, kırsal kalkınmada da örnek olacağız, bu konuda da Gemlik örnek olacak" şeklinde konuştu.

"Büyükşehir'in gücünü Gemlik de hissediyor"

Başkan Altepe, kalkınma süreceğini söyleyerek, "Büyükşehir Belediyesi'nin gücü Gemlik'in her köşesinde hissediliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı önemli yatırımlardan biri olan Gemlik Bölge Parkı, yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda yapıldı. Proje için 10 bin metrekarelik bir alan da lunapark olarak projelendirildi, bu 2. etap çalışmalarda tamamlanacak. Parkta Gemlik ve Osmanlı donanması için önemli yeri olan Karaca Ali, Barbaros Hayrettin Paşa ve Levend'den oluşan 3 figürlü heykel imalatı da gerçekleştirildi, montajı yapıldı. Parkta yaklaşık 7 bin metrekare yeşil alanın yanı sıra 4 bin 500 metrekare sert zemin, bin 500 metrekare havuz alanı ve 100 metrekare havuz alanı içi kafeterya bulunuyor. Ayrıca
150 metrekarelik çocuk oyun alanı, birer adet oyun grubu ve çocuk spor aletleri
yer alıyor. Aydınlatma, armatür projektör sistemleri ve peyzaj düzenlemeleriyle bölgeye yakışan bir park oluşturuldu. Gemlik için ne yapsak az" diye konuştu.

Gemlik'te değişim rüzgarı

AK Parti Milletvekili İsmail Aydın da bütünşehir yasasının ilk zamanda aldığı tepkiye karşın bugün gelinen noktada vatandaşın yararına atılan bir adım olduğunu ifade etti. Gemlik'e ayrıcalıklı hizmetler kazandırdığı için Başkan Altepe'ye teşekkür eden Aydın, "Büyükşehir yasası, yerinden yönetimi uygun kılıyor. Bu yasayla vatandaşlarımız hangi hizmeti arzu ettiyse, onun yapılması zorunluluk haline geldi" dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise 3 yılda ilçede büyük değişim ve dönüşüm yaşandığını belirterek, "Gemlik'e büyük emek ve destek veren Başkan Altepe'ye teşekkür ediyorum. Artık Gemlik'te her ay bir şeylerin değişiyor, temeller atılıyor ve açılışlar yapılıyor. 3 yıl önce transit geçişin mümkün olmadığı Eşref Dinçer Mahallesi'ne yapılan park da Gemlik için çok önemli. Bölge parkıyla ilçenin marka değeri daha da arttı, mahalle ve sokaklar birer cazibe merkezi haline geldi" dedi.

"Büyükşehir Belediyesi Gemlik'e değer kattı"

Orhangazi Kaymakamı, Gemlik Kaymakamvekili Selman Yurdaer de Gemlik'teki değişimi herkesin fark ettiğini işaret ederek, "Son 3 yıldır ilçeye büyük hizmetler verildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetler Gemlik'e değer kattı. Büyükşehir Belediyesi ile tüm ilçelerimize hizmet gelmeye başladı. Bu artık çok bariz şekilde görülüyor. Bizler de vatandaşlarımız da bu durumdan memnuniyet duyuyoruz" diyerek başarılı hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe'yi tebrik etti.

Eşref Dinçer Mahallesi Muhtarı Yusuf Güngör Albey de parkın mahalleye değer kattığını söyleyerek, Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı Gemlik Bölge Parkı'nın açılış törenine Gemlikliler de yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, hizmetleriyle her geçen gün Gemlik'in çehresini değiştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Gemlik'te vatandaşların sevgi seliyle karşılanan Başkan Altepe, konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte parktaki heykelin açılışını yaparak Gemlik Bölge Parkı'nı ilçelilerin hizmetine sundu. Parktaki, denizci kahramanların heykeli ile gemi şeklindeki oturma alanı vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gemlik Büyükşehir ile Nefes Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda İşletmelerini Denetliyor
    09:23 Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda İşletmelerini Denetliyor

    Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki gıda işletmelerinin hijyen, ürün saklama şartları, üretim yöntemleri ve işletme içi süreçler gibi konularda denetimler gerçekleştirerek tüketicilere güvenli gıda sunmayı hedefliyor. Ayrıca, işletmelere mevzuata uygun hareket etmeleri konusunda bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da yapılmaktadır.

  • Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi
    09:21 Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Çamlıyayla ve Yenişehir ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramada, 162 adet sikke, 26 adet tarihi madeni para ve 9 adet tarihi obje ele geçirildi. El konulan eserler, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne gönderildi.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor
    09:21 Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlayacak ve 20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar ve 22 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Lider Galatasaray ise Pendikspor'u ağırlayacak. Zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe ise Sivasspor ile deplasmanda mücadele edecek.

  • 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş
    09:20 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş

    Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı
    09:19 INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahsı kimlik soruşturması sonucunda yakaladı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Edirne'de Yangın Sonrası Mahsur Kalan Yavru Kediler İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
    09:18 Edirne'de Yangın Sonrası Mahsur Kalan Yavru Kediler İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

    Edirne'deki bir öğrenci yurdunda çıkan yangının ardından merdiven boşluğunda mahsur kalan 2 yavru kedi, itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Yangın söndürüldükten sonra duyulan kedi sesleri üzerine harekete geçen ekipler, uzun uğraşlar sonucunda kedileri kurtardı. Kurtarılan yavru kediler ve anne kedi, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'na götürüldü.

  • Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti
    09:18 Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir tır devrildi ve sürücü hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı
    09:16 INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan bir Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının kimlik soruşturmasında dolandırıcılık suçundan arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Etrafındaki bütün binalar yıkıldı, bu binanın camı bile kırılmadı
    09:15 Etrafındaki bütün binalar yıkıldı, bu binanın camı bile kırılmadı

    Kahramanmaraş Mimarlar Odası hizmet binası, 6 Şubat depremlerinde etrafındaki onlarca binanın yıkılmasına rağmen hala ayakta duruyor. Mimarlar Odası yönetimi, binanın rezerv alan içinde kaldığını ve kentsel hafıza alanı çerçevesinde yıkılmaması gerektiğini savunuyor.


Advertisement