Gemlik Körfezi deniz süpürgeleriyle temizleniyor - Son Dakika
Güncel

Gemlik Körfezi deniz süpürgeleriyle temizleniyor

Gemlik Körfezi deniz süpürgeleriyle temizleniyor

BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, çevre adına önemli bir hizmet de sahillerde gerçekleştiriliyor.

06.09.2016 14:02  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıldan beri deniz süpürgeleriyle Gemlik Körfezi'nde deniz yüzeyinde yapılan temizlikler, sağlıklı deniz yaşamı ve ekosistemi üzerinde önemli katkılar sağlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik Körfezi'nde geçen yaz ilk kez başlatılan deniz yüzeyindeki atıkların temizlenmesi çalışmalarına bu yıl da devam ediliyor. Ocak ayından Haziran ayına kadar bir süpürge ile sürdürülen çalışmalar, yaz sezonunda ise 2 deniz süpürgesi ile yapılıyor. Gemlik Körfezi'nde her gün devam eden çalışmalarda, 2 ayrı rotada deniz süpürgeleri ile yüzeydeki atıkları toplanıyor, konveyör bantla toplanan atıklar da atık toplama araçları ile Büyükşehir Belediyesi atık bertaraf alanına iletiliyor.

Toplanan atıklar arasında iri evsel atıklardan ağaç atıklarına kadar yastık, yatak, sandalye, pet şişeler, plastik oyuncaklar, karton, kağıt atıklar ve yiyecek atıkları gibi her türlü atığa rastlandığını belirten yetkililer, vatandaşlara denizlerin temiz tutulması konusunda hassasiyet çağrısında bulundu.

Yaz aylarındaki atık miktarının yoğun turistik hareket ve tekne trafiğiyle arttığına işaret eden yetkililer, özellikle körfezde poyraz rüzgarı estiği günlerde rüzgarın etkisi ile güney kıyılarda yoğun atık kirliliği görüldüğünü belirtti.
2015 Nisan ayından bugüne dek deniz yüzeyinden toplanan atık miktarının 340 m3 olduğunu vurgulayan yetkililer, dünyada yılda yaklaşık 6,4 milyon ton atığın deniz ve okyanuslara bırakıldığını, okyanuslarda da kilometre kare başına 13000 adet plastik atığın bulunduğunun tahmin edildiğini hatırlatarak, özellikle yüzer haldeki sentetik ve plastik türü atıkların çok sayıdaki deniz hayvanları ve kuşların, dolandıkları ve besin sanmalarından dolayı, yaralanmalarına ve ölümlerine neden olduğunu kaydetti.

Deniz tabanında biriken atıkların ise oksijensizliğe ve habitat kaybına sebep olarak deniz yaşamına son derece zarar verdiğini vurgulayan yetkililer, denizlerdeki atıkların temizlenmesinin deniz yaşamı ve ekosistemi üzerinde son derece önemli olduğunu ifade etti. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise Büyükşehir Belediyesi'ne denizlerde yapılan temizlik çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gemlik Körfezi deniz süpürgeleriyle temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement