Gemlik Körfezi'ne Bodrum Modeli - Son Dakika
Güncel

Gemlik Körfezi'ne Bodrum Modeli

Gemlik Körfezi\'ne Bodrum Modeli

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yalova’nın Armutlu ilçesinden Gemlik Manastır’a kadar olan sahil şeridindeki kamuya ait tesisleri bünyesine katmak için harekete geçti.

08.05.2014 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yalova'nın Armutlu ilçesinden Gemlik Manastır'a kadar olan sahil şeridindeki kamuya ait tesisleri bünyesine katmak için harekete geçti. Bursa Valiliği'nin de desteklediği girişim kapsamında Vali Münir Karaloğlu ile birlikte yerinde incelemeler yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Körfezi'ni Bodrum'da olduğu gibi marina ve tesislerle yaşayan bir turizm bölgesi yapmak istediklerini söyledi.

Başkan Altepe, inceleme gezisi için Vali Münir Karaloğlu'yla Büyükşehir Belediyesi'ne ait Narlı Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Vali Karaloğlu'na Narlı Sosyal Tesisleri'nde restoran ve bungalov tarzı konaklama tesislerini gezdiren Başkan Altepe, daha sonra beraberindekilerle birlikte sahil yolunu yürüyerek Karacaali bölgesine geçti. Burada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Karacaali Gençlik ve İzcilik Eğitim Kampı'nı gezen Başkan Altepe, buradan da Hasanağa bölgesine geçerek Hasanağa Gençlik ve İzcilik Eğitim Kampı'yla Milli Emlak'a ait yazlık tesisleri gördü. Başkan Altepe, yapılan kontrollerin ardından Büyükşehir bürokratlarına Armutlu'dan Manastır'a kadar olan bölgede yer alan kamuya ait tesislerin Büyükşehir Belediyesi'ne devri konusunda girişim başlatmaları yönünde talimat verdi.

YAŞAYAN BİR TURİZM KENTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın kıyılarını aktif hale getirmek ve 12 ay boyunca kullanılabilirliğini sağlamak istediklerini söyledi. Bu çerçevede Gemlik Körfezi'ne büyük önem verdiklerini belirten Başkan Altepe, Armutlu'dan Manastır'a kadar olan bölgedeki kamuya ait tesisleri devralmak ve gerekli düzenlemeleri yaparak en kısa sürede halkın kullanımına sunmak istediklerini ifade etti. Bunun için Vali Münir Karaloğlu'yla birlikte bölgeye geldiklerini ve halka açılacak alanların nasıl değerlendirilebileceğiyle ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Başkan Altepe, "Hedefimiz, buradaki kampları başta sporcularımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumun değişik katmanlarının istifadesine sunmak" dedi. Gemlik Körfezi'nin Manastır'dan başlayarak Hasanağa, Karacaali ve Narlı'dan Armutlu'ya kadar çok değerli alanlara sahip olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, buradaki sahil ve plajları zenginleştirerek tatil ile eğitimin birlikte yürütülebildiği, aynen Bodrum'da olduğu gibi marinalarıyla, turizm tesisleriyle yaşayan bir turizm bölgesi yapmak istediklerini anlattı. Çalışmaları başlatmak için söz konusu tesislerin kendilerine devredilmesini bekleyeceklerini vurgulayan Başkan Altepe, "Tesislerin Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi tamamlandığı andan itibaren buraların elden geçirilip kullanıma açılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

"BURSA SAHİL KENTİ OLMALI"

Vali Münir Karaloğlu ise, 145 kilometre uzunluğa sahip sahillerden halkın yeterince istifade edemediğini belirtti. Son dönemde Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'nın sahil kenti olma kimliğine yönelik Mudanya ve Gemlik merkezde önemli çalışmaları olduğunu dile getiren Karaloğlu, "Sahilde bazı alanlar kamunun elinde ve bu alanları halka açmamız gerekir. Bu alanları halka açmadan Bursa'yı sahil şehri yapamayız" şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıl önce Milli Emlak'tan aldığı ve sil baştan tasarladığı Narlı Sosyal Tesisleri'nin yapılacak çalışmalar için güzel bir örnek ve fazlasıyla yeterli bir referans olduğunu vurgulayan Karaloğlu, Gemlik Körfezi'ni konaklama ve spor tesisleri, plajları, marinaları ve yelkenlileriyle bir turizm kenti olarak görmek istediklerini açıkladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gemlik Körfezi'ne Bodrum Modeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement