Genç Bahriyeliler Geleceğe Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Genç Bahriyeliler Geleceğe Hazırlanıyor

Heybeliada'da bulunan Deniz Lisesi Komutanlığı öğrencileri, yaz kampı faaliyetlerini Amfibi Görev Grup Komutanlığı bünyesindeki Foça Deniz Üssü'nde yapıyor.

01.08.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOLGA ALBAY - Heybeliada'da bulunan Deniz Lisesi Komutanlığı öğrencileri, yaz kampı faaliyetlerini Amfibi Görev Grup Komutanlığı bünyesindeki Foça Deniz Üssü'nde yapıyor.

Deniz Lisesi Komutanlığı'nda 10'uncu sınıfta eğitim gören 244 öğrenci, 14 günlük kara kampı faaliyeti kapsamında amfibi çıkarma gemileriyle Foça Deniz Üssü'ne intikal etti.

Kamp programına ilişkin AA muhabirine açıklama yapan 10'uncu sınıf Tabur Komutanı Deniz Binbaşı Fatih Kacar, Deniz Lisesi Komutanlığı tarihinin 1773 yılına dayandığını söyledi.

Deniz Harp Okulu için öğrenci hazırladıklarını belirten Kacar, lisenin kamp faaliyetinin Foça'da devam ettiğini dile getirdi.

Kacar, kampın, öğrencilerin denizi ve denizciliği sevmesi, yaşam biçimi olarak benimsenmesi gereken denizciliğin örf ve adetlerinin öğrenilmesi amacıyla düzenlendiğini ifade ederek, "Burada 2021 yılında Türk Deniz Kuvvetleri'nde deniz teğmeni olarak görev alacak öğrencileri yetiştirmekteyiz" dedi.

Foça'nın denizi ve rüzgarı

Kampın yoğun bir programa sahip olduğuna dikkati çeken Kacar, şöyle konuştu:

"Eğitimler kapsamında Foça'nın rüzgarı ve denizinden istifade ederek yüzme ve yelken eğitimlerini icra etmekteyiz. Kamp kapsamında İngilizce eğitimini pekiştiriyoruz. Atatürkçülük, Deniz Harp Tarihi ve yanaşık düzen eğitimlerinin yanında serbest spor saatlerinde satranç, ilk yardım ve koşarak hedef bulma eğitimleri de veriyoruz."

Öğrenciler, fırsattan memnun

Öğrencilerden Umut Can Gün, sahra çadırlarında konakladıklarını, güne saat 06.00'da başladıklarını, sabah sporu ve kahvaltının ardından teorik ve uygulamalı eğitimler aldıklarını kaydetti.

Temel ilk yardım, sağlık, İngilizce, yüzme ve yelken eğitimlerine yoğunlaştıklarını anlatan Gün, özellikle uzun mesafe yüzme ve İngilizce'de kendilerini geliştirme fırsatı bulduklarını vurguladı.

Ahmet Mirza Urgar da İngilizce'nin meslekleri açısından çok önemli olduğuna işaret ederek, "Tüm dünya tarafından kabul görebilmek ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilmek adına İngilizce'ye hakim olmamız gerektiğini biliyoruz. Kamp eğitimi süresince konuşma ağırlıklı İngilizce eğitimi alıyoruz ve bilgilerimizi pekiştiriyoruz" diye konuştu.

Egemen Küçükaslan ise gelecekte deniz subayı olacak öğrencilere okula girdikleri günden itibaren yüzme ve yelken eğitimi verildiğini bildirdi.

Okulu bitiren her öğrencinin iyi birer yüzücü olduğunu dile getiren Küçükaslan, optimist, lazer ve lazer stratos yelken teknelerini kullanacak ve rüzgar sörfü yapabilecek seviyeye gelindiğini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genç Bahriyeliler Geleceğe Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement