Genç Bilim Elçileri Biga'da - Son Dakika
Yerel

Genç Bilim Elçileri Biga'da

Genç Bilim Elçileri Biga\'da

Mobil araçlarla 39 farklı ilde 101 farklı kırsal bölgede 9 bin 104 çocuk ile buluşan Bayer Genç Bilim Elçileri Bilim Tohumları ekibinin son durağı Çanakkale’nin Biga ilçesi oldu.

09.08.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mobil araçlarla 39 farklı ilde 101 farklı kırsal bölgede 9 bin 104 çocuk ile buluşan Bayer Genç Bilim Elçileri Bilim Tohumları ekibinin son durağı Çanakkale'nin Biga ilçesi oldu.

Biga Belediyesi Bilgi Evlerinde yaz kurslarına devam eden 37 öğrenci ile Belediye Meydanı'nda bir araya gelen ekip, öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı. Öğrenciler, hem eğlendi hem de öğrendiler. Toplum Gönüllüleri ve Bayer ortaklığında gerçekleştirilen projenin koordinatörü Nurcan Aydoğdu yaptığı açıklamada; " Bu proje ile önce gençlere sonra da gençler aracılığı ile çocuklara doğa bilimlerini sevdirmeyi ve bilim yapmak için illa ki laboratuara ihtiyacımız olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Bilimin aslında günlük hayatımızın içerisinde var olan bir şey olduğunu, yalnızca etrafımızda olup biteni gözlemleyerek, neden sorusunu sorduğumuzda bunu görebileceğimizi aktarıyoruz. Bu projede gençler; öncelikle, 'Bilim Okuryazarlığı' başlığında formal olmayan eğitim modülleriyle tasarlanmış bir eğitime katılıyorlar. Ardından, ilköğretim çağındaki çocuklarla birlikte gerçekleştirdikleri gönüllü çalışmalarla 'Bilim Elçileri' olarak, çocukların bilime ilgi duymalarını ve bilimi sevmelerini hedefliyorlar. Bilim okuryazarı olmayı, bilim hakkındaki her şeyi bilmek değil, bilimin gerçekten nasıl çalıştığını merak etmek, araştırmak ve anlamak olarak tanımlıyoruz. Bilim okuryazarı olmak aynı zamanda, kişinin karar verme, sivil katılım, kültürel ilişkiler ve üretim için gerekli olan bilimsel kavramları ve süreçleri bilmesini sağlıyor. Böylece, önce gençleri daha sonra da çocukları günlük hayatlarında merak ettikleri şeyleri sorabilen, sorgulayabilen, doğada olan olayları gözlemleyebilen ve anlamaya çalışan bireyler haline getiriyor. Bilim Elçileri Projesi 2011 yılından bu yana Toplum Gönüllüleri Vakfı sahasında uygulanıyor. Proje uygulama sürecindeki deneyimlerimizin, bu alanda bir değişiklik yaratması, farklı çalışmalara ışık tutması ve en önemlisi bilimi sevmek ve sevdirmek yolunda fark oluşturabilmesini diliyoruz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Bilim Elçileri Biga'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement