Genç Boksör Babasının Hayalini Gerçekleştirmek İstiyor - Son Dakika
Spor

Genç Boksör Babasının Hayalini Gerçekleştirmek İstiyor

Boksta pek çok başarı kazanan eski milli boksör Yaşar Giritli'nin antrenörlüğünü yaptığı oğlu Batuhan Giritli, bugüne kadar katıldığı turnuvalarda şampiyonluklar elde etti.

17.02.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boksta pek çok başarı kazanan eski milli boksör Yaşar Giritli'nin antrenörlüğünü yaptığı oğlu Batuhan Giritli, bugüne kadar katıldığı turnuvalarda şampiyonluklar elde etti. Yaşar Giritli'nin hedefi ise Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda Türkiye'ye madalya kazandırmak.

Boksa 1989 yılında başlayan ve çıktığı 275 karşılaşmadan 200'ünden galibiyetle ayrılan Yaşar Giritli, spor hayatı boyunca 30 altın, 4 gümüş, 5 de bronz madalya kazandı. Türkiye'yi uluslararası alanda temsil eden Giritli, deneyimlerini kurduğu spor salonunda gençlere aktarıyor.

Küçük yaşlarda babasının yolundan giderek boks sporuna başlayan Batuhan Giritli ise yıldızlar kategorisinde üst üste 5 Türkiye şampiyonluğu kazandıktan sonra bu yıl ilk defa mücadele ettiği gençler kategorisinde de birincilik kazanmayı başardı. Salıpazarı Çok Programlı Lisesi İmam Hatip 11. sınıf öğrencisi Batuhan Giritli, şimdi de Avrupa şampiyonalarına hazırlanıyor.

Yaşar Giritli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 45 gün gibi kısa bir sürede hazırlanarak Genç Erkekler 52 kiloda Türkiye şampiyonu olduğunu belirterek, "Batuhan yetenekli bir sporcu. Önümüzde Avrupa şampiyonası var. Birlikte çalışmalarımıza devam ederek. Avrupa'dan madalya ile dönmek istiyoruz" dedi.

Batuhan Giritli ise boksta babasını örnek aldığını dile getirerek, "Babam aynı zamanda antrenörlüğümü de yapıyor. Babamın boks yaşamında başaramadığı Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda ülkeme madalya kazandırma hayalini gerçekleştirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Genç Boksör Babasının Hayalini Gerçekleştirmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement