Genç Çevirmenler Ödülünü Ankara'da Alacak - Son Dakika
Güncel

Genç Çevirmenler Ödülünü Ankara'da Alacak

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen 2016 Yılı Genç Çevirmenler Yarışmasında dereceye giren öğrencilere 21 Mart tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığında düzenlenecek törende sertifika verilecek.

20.03.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen 2016 Yılı Genç Çevirmenler Yarışmasında dereceye giren öğrencilere 21 Mart tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığında düzenlenecek törende sertifika verilecek.

Avrupa Birliği Bakanlığından yapılan açıklamada, 16 Ocak tarihinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen yarışmanın amacının, üniversitelerin "Mütercim-Tercümanlık" ve "Çeviribilim" bölümlerinde okuyan öğrencilerin Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım sürecine ilişkin olarak farkındalıklarını artırmak ve bu alanda ihtiyaç duyulacak çevirmenlerin yetişmesine katkıda bulunmak olduğuna dikkat çekildi. Her bölümden üçer öğrencinin katılabildiği ve üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği yarışmada, 72'si İngilizce, 27'si Almanca, 11'i Fransızca dillerinde olmak üzere toplam 110 öğrenci yarıştı.

Katılım sağlayan üniversiteler: Ardahan Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi.

Öğrenciler yarışmada, AB ile ilgili bir metni Türkçe'ye çevirdi. Avrupa Birliği Bakanlığı Genç Çevirmenler Yarışmasında, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde dereceye giren 15 genç çevirmen, 13-15 Nisan tarihleri arasında AB'nin Brüksel'de yerleşik çeviri birimlerine yapılacak çalışma ziyaretiyle ödüllendirilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genç Çevirmenler Ödülünü Ankara'da Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement