Genç Çiftçi Projesi - Son Dakika
Güncel

Genç Çiftçi Projesi

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında kurulan seralar gezildi.

08.08.2016 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında kurulan seralar gezildi.

Çınarcık ilçesi Koru beldesi seralar bölgesinde düzenlenen programda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Demirhan, genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği projesi kapsamında Çınarcık ilçesinde 79 başvurudan 18'inin hibe almaya hak kazandığını söyledi.

Hibe almaya hak kazanan 18 üreticiyle sözleşme imzaladıklarını dile getiren Demirhan şöyle konuştu:

"Bu projenin içinde hem bitkisel üretim, hem de hayvansal üretime yönelik hibeler bulunuyor. Bu hibeler 18-40 yaş arası genç üreticilerimize yönelik. Bu proje başladığı zaman il müdürümüzden rica ettik. Özellikle Çınarcık ilçesinde bitkisel üretime ağırlık verilmesi yönünde talebimiz oldu ve fikrimizi uygun gördüler. Özellikle bitkisel üretim konusunda Çınarcık'a ağırlık vererek bu hibe projelerine start vermiş olduk. Çınarcık genelinde 7 sera projemiz var, 4 kapama kivi meyve bahçesi kuracağız, 36 büyükbaş ve 40 da küçükbaş hayvan dağıtacağız."

Demirhan, proje kapsamında ilçedeki 18 kişiye toplam 518 bin liralık hibe dağıtmış olacaklarını belirterek, "Umarım çiftçilerimiz de bu hibenin değerini bilir ve sürdürülebilir üretim için ellerinden geleni yaparlar." dedi.

Daha sonra katılımcılar, hibe almaya hak kazanan üreticilerin seralarını inceledi.

Törene AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Çınarcık Kaymakam Vekili Ramazan Cankaloğlu, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş ve çiftçiler iştirak etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genç Çiftçi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement