Genç: "Demokrasi Nöbeti, Sınırda Tutulan Nöbet Kadar Kutsaldır" - Son Dakika
Yerel

Genç: "Demokrasi Nöbeti, Sınırda Tutulan Nöbet Kadar Kutsaldır"

Genç: "Demokrasi Nöbeti, Sınırda Tutulan Nöbet Kadar Kutsaldır"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Türkiye genelinde meydanlarda tutulan demokrasi nöbetinin, sınırda tutulan nöbet kadar kutsal olduğunu söyledi.

23.07.2016 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Türkiye genelinde meydanlarda tutulan demokrasi nöbetinin, sınırda tutulan nöbet kadar kutsal olduğunu söyledi.

Canikli Hasköy Minibüsçüler Derneği şoförleri ile Şehzadeler Taraftarlar Derneği üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti tutmak için Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Buluşmada Hasköy minibüsçüleri ve taraftarlar, darbe girişimini ve FETÖ/PYD terör örgütünü lanetlerken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Türkiye genelinde meydanlarda tutulan Demokrasi Nöbeti'nin, sınırda tutulan nöbet kadar kutsal olduğunu söyledi.

"Hedef, Cumhurbaşkanımızdı"

Demokrasi Nöbeti öncesi Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen buluşmada konuşan Başkan Osman Genç, darbe girişiminin bir hedefinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın otelinin ve Beştepe Külliyesi'nin bombalanmasından da anlıyoruz ki, bu darbe girişimi milletimizin nezdinde Cumhurbaşkanımız direk yapılmış bir terör eylemidir. Gecesini gündüzüne katarak 14 yılda ülkemize çağ atlatmış, mazlum coğrafyaların gür sesi siyasi liderimize ve milletimize yapılan bu terörist darbe girişimi çok şükür yine milletimizin öncülüğünde bertaraf edilmiştir" dedi.

"Ordumuza mal edemeyiz"

Darbe kalkışmasının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bütününe mal edilmemesi gerektiğini de belirten Başkan Genç, "Bu darbe girişimi silahlı kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Dolayısıyla bu terörist saldırıların tümünü kahraman ordumuza mal etmememiz gerekir. İnşallah Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın öncülüğünde FETÖ denen silahlı terörist örgütün bu unsurları en başta TSK'dan temizlenecektir. Söz konusu vatan olunca koşulsuz kenetlenen aziz Türk Milleti Cumhurbaşkanımızın bir sözüyle sokağa çıkmış ve geleceğimizin kararmasına müsaade etmemiştir" diye konuştu.

Demokrasi nöbetlerinin önemine işaret eden Başkan Osman Genç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başkomutanımızın çağrısıyla tüm yurdumuzda halkımızın meydanları doldurduğu Demokrasi Nöbetleri, en az sınırda tutulan nöbet kadar kutsaldır. Çünkü söz konusu olan vatanımız, birliğimiz, beraberliğimiz. Aziz Türk milleti, ne kadar büyük bir millet olduğunu bir kez daha dosta düşmana göstermiştir. Bu vesileyle bir kez daha kahraman milletimize teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilerim" ifadelerini kullandı.

Hasköy Minibüsçüler Derneği şoförleri ile Şehzadeler Taraftarlar Derneği üyeleri de, darbe girişimini kınadı. Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi personeli, Canikli minibüsçüler ve taraftarlar Demokrasi Nöbeti tutmak için birlikte Cumhuriyet Meydanı'na gitti. Başkan Osman Genç, Cumhuriyet Meydanı'nı hınca hınç dolduran vatandaşlarla birlikte sabahın erken saatlerine kadar nöbet tutarken, Canik Belediyesi de vatandaşlara çorba ikram ediyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç: 'Demokrasi Nöbeti, Sınırda Tutulan Nöbet Kadar Kutsaldır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement