Genç Denizciler, Erkan Gürsal'a Ağladı - Son Dakika
Güncel

Genç Denizciler, Erkan Gürsal'a Ağladı

Yaşamını yitiren Türkiye'nin ilk rock müzik grubunun kurucularından Emekli Kurmay Albay Erkan Gürsal, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

12.04.2014 19:48  Güncelleme: 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde beyin kanamasından 76 yaşında yaşamını yitiren Türkiye'nin ilk rock müzik grubunun kurucularından 'Somer Sonata' olarak tanınan Emekli Kurmay Albay Erkan Gürsal, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

1950'li yıllarda başlayarak tüm dünyayı saran rock'un roll fırtınasının Türkiye'deki ilk temsilcilerinden olan Deniz Harp Okulu Orkestra ve Vokal Grubu'nun şefi 'Somer Sonata' takma adıyla bilinen Emekli Kurmay Albay Erkan Gürsal, geçtiğimiz çarşamba günü yalnız yaşadığı Turgutreis Mahallesi, Semiray Sitesi'ndeki evinde rahatsızlandı. Arkadaşları tarafından bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gürsal'a beyin kanaması teşhisi konup, Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Gürsal, burada doktorların müdahalelerine rağmen cuma günü yaşamını yitirdi.

Piyanist Gürsal için bugün ikindide çok sevdiği Turgutreis'te askeri cenaze töreni düzenlendi. Turtgureis Camisi'ndeki törene ABD'de yaşayan oğlu Somer Gürsal, müzisyen arkadaşı Emekli Albay Ersin Yüce, arkadaşı Emekli Albay Okyay Çağlayan ve KKK Eğitim Merkezi Komutanı Yarbay Mustafa Pancar ile Gürsal'ın yakınları ve sevenleri katıldı. Gürsal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda camiye getirildiğinde gözyaşları sel oldu.

ROCK MÜZİĞİN KİLOMETRE TAŞLARINDANDI

Cenaze, Gürsal'ın birlikte müzik yaptığı arkadaşı Emekli Albay Ersin Yüce, gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, "Erkan, rock müziğin Türkiye'deki kilometre taşlarından biriydi. Harp okulunda yasak olmasına rağmen takma isimlerle müzik grubu kurmuş ve müziğe gönül vermiştik. O günün şartlarında hapishaneye bile atıldık, cezalandırıldık 5 denizci olarak, ama yılmadık. Hapisteyken bile çalıştık, beste yaptık. Müzik aşkı uğruna girdiğimiz hapisaneden çıktıktan sonra da yeni besteler yaparak müziğe devam ettik. Ardından Deniz Harp Okulu Orkestrası olarak çaldık. Gürsal, rock müziğin 1950'li yıllarda ülkemizde filizlenmesini sağlayan önemli bir sanatçıdır" dedi.

VATAN TOPRAĞINDAN AYRIMAM

4 yıl önce de annesini kaybettiğini hatırlatan Somer Ayata ise, "Babama, 'Yalnız kalma, gel ABD'de bizimle yaşa' dedik. 'Vatan toprağımdan ayrılmam' deyip, bu isteğimizi kabul etmeyip, çok sevdiği Bodrum'da kalmayı tercih etti. Yalnız yaşarken başına bir şey gelebileceğinden korkuyorduk. Korktuğumuz başımıza geldi. Acımız büyük" dedi.

Kılınan namazın ardından Erkan Gürsal'ın bir süre askerlerin omzunda taşınan cenazesi Akçaalan Mezarlığı'na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi. 'Genç Denizciler' olarak bilinen orkestrada, Erkan Gürsal piyano, Durul Gence davul çalarken Erkut Taşkın, Ersin Yüce ve Güngör Yücel vokalleri üstleniyordu. - Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genç Denizciler, Erkan Gürsal'a Ağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement