Genç Doktor Kansere Yenik Düştü - Son Dakika
Güncel

Genç Doktor Kansere Yenik Düştü

Genç Doktor Kansere Yenik Düştü

Çapa Tıp Fakültesi'nden geçen yıl mezun olduktan sonra Van'ın Gevaş İlçesi'ndeki Toplum Sağlığı Merkezi'nde 5 ay görev yapan Dr. Kasım Tilki, mide kanserine yenik düştü.

03.08.2016 10:16  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL'daki Çapa Tıp Fakültesi'nden geçen yıl mezun olduktan sonra Van'ın Gevaş İlçesi'ndeki Toplum Sağlığı Merkezi'nde sadece 5 ay görev yapan Dr. Kasım Tilki, mide kanserine yenik düştü. Tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayan 28 yaşında Dr. Tilki, babasının oturduğu Erzurum'un Karaçoban İlçesi'nin kırsal kesimdeki Erenler Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mariye -Bedrettin Tilki'nin 9 çocuğundan 8'incisi Kasım Tilki, ilk ve ortaokulu köyünde okudu. Tilki, liseyi burslu olarak İstanbul Fatih Kolejinde okudu. Üniversite sınavında Türkiye sıralamasında 60'ıncı olan Kasım Tilki, kazandığı İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ni  1 Haziran 2015 günü bitirerek mezun oldu. Mezuniyetten hemen önce gittiği hastanede mide kanseri olduğunu öğrenen Kasım Tilki mezuniyet töreninden 3 gün sonra ameliyat olarak midesinin büyük bir bölümünü aldırdı. Amansız hastalığa aldırış etmeyen Dr. Tilki, ilk görev yeri olan Van'ın Gevaş İlçesi'ndeki Toplum Sağlığı Merkezinde göreve başladı. Gevaş'ta 5 ay görev yapan Dr. Tilki, tedavisi nedeniyle rapor alıp mezun olduğu İstanbul Çapa Tıp Fakültesine gitti. Önceki gün fenalaşan Dr. Kasım Tilki, mezun olduğu fakültenin hastanesinde kurtarılamadı.

Cenazesi Erzurum'a getirilen Kasım Tilki, doğup büyüdüğü Karaçoban ilçesine bağlı Erenler Mahallesine götürüldü. Ailesi, yakınları ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Kardeşinin ölümü ile yıkıldıklarını söyleyen ağabeyi Fehmi Tilki, "Kasım'ın iki hayali vardı. Biri doktor olmak diğeri de ilçemiz gibi hekime muhtaç bir yerde görev yapmaktı. İki hayalini de gerçekleştirip 28 yaşında hayata veda etti. Onu çok özleyeciğiz. Ölümü sadece bizi değil tüm sevenlerini yasa boğdu" diye konuştu.

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genç Doktor Kansere Yenik Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement