Genç'e Amerikalı Misafir - Son Dakika
Yerel

Genç'e Amerikalı Misafir

Genç\'e Amerikalı Misafir

Amerika’dan gelen misafir öğrencileri ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, değerlerini özümseyen bir gençlik hedeflediklerini söyledi.

27.07.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'dan gelen misafir öğrencileri ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, değerlerini özümseyen bir gençlik hedeflediklerini söyledi.

Amasya Kültür ve Eğitim Derneği (AKED) ve Turkish American Youth & Education Foundation (TAYEF) işbirliği ile hazırlanan Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı destekli "Kültürünü Yaşatan Şehirler, Kültürünü Yaşayan Gençler Projesi" kapsamında Amerika'dan 30 Türk genci, dernek yöneticileri ile birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. AKED Başkanı Vildan Güneş Aygün ile Başkan Yardımcısı Mustafa Örgüt ve TAYEF Vakıf Başkanı Ayhan Özmekik'in de yer aldığı ziyarette, dernek yöneticileri ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Genç, belediye olarak gençlere büyük önem verdiklerini ve gelecek adına eğitime ve gençliğe büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi.

"EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ GENÇLERİMİZ"

Şehirlerin yarıştığı yüzyılda sınırların eğitimle aşılacağını belirten Genç, Canik Belediyesi olarak özellikle mazlum coğrafyalarda mağdur olan çocuk ve kişilere yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Yüzleri gülen, mutlu ve idealleri olan bir gençlik hedeflediklerini ifade eden Başkan Genç, " Türkiye'nin en büyük zenginliği gençlerimizdir. Sizler ülkemizin Amerika'daki temsilcilerisiniz. Sizler ne kadar iyi yetişir, ülkemizin milli ve manevi değerlerini bulunduğunuz ülkede korursanız, geleceğimiz o kadar sağlam olur. Geleceğin büyükleri olarak sizler hedefleriniz doğrultusunda geleceğinizi şekillendirirken, bizler de gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz" dedi.

Şehirlerin yarıştığı yüzyılda bir şehrin olduğu yerde ilerlemesinin mümkün olmadığını ifade eden Genç, "Şehrimizi en ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bangladeş'te ve Suriye'de oradaki mazlum insanlarımıza el uzatırken, aslında çocuklarımızın da geleceği için çalıştık. Açtığımız su kuyuları ile çocuklarımıza daha iyi imkanlar sunduk. Azerbaycan'daki çocuklarımıza Hacivat-Karagöz tiyatro oyunu etkinliği düzenleyerek, bu çocuklarımızın kültürümüzü öğrenmesini amaçladık. Yine Almanya'daki üniversiteli gençlerimizle bir araya geldik. Bu tür uluslararası çalışmalarla, içinde bulunduğumuz yüzyıla uygun belediyecilik yapıyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN'DAN MAVİ MARMARA MAKETİ

Ziyaretin ardından Amerikalı konuklarına Canik Belediyesi hizmet binasını gezdiren ve hizmet binasının sahip olduğu teknolojik imkanlar hakkında bilgi veren Başkan Genç, misafirlerine Mavi Marmara Gemisi maketi hediye etti. AKED Başkanı Vildan Güneş Aygün, proje ile yurtdışında yaşayan 16-22 yaş aralığında, eğitimine devam eden gençlerin Türkiye ile bağlarını güçlendirmesi ve kendi öz kültürlerini yerinde tanımalarının amaçlandığını belirterek, öğrencilerin 31 Temmuz'a kadar Amasya, Tokat, Samsun, Çorum, Ankara, Çanakkale ve İstanbul illerini sırayla ziyaret ettiğini söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç'e Amerikalı Misafir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement