Genç Gazeteciden Duyarlı Davranış - Son Dakika
Yerel

Genç Gazeteciden Duyarlı Davranış

Genç Gazeteciden Duyarlı Davranış

Aydın’da kış aylarında ihmal edilen sokak hayvanlarına sahip çıkarak yolda bulduğu sokak köpeklerinin bakımını üstlenen gazeteci M. Ali Cintosun, köpeklerine çalışma ofisinde bakıyor.

29.01.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da kış aylarında ihmal edilen sokak hayvanlarına sahip çıkarak yolda bulduğu sokak köpeklerinin bakımını üstlenen gazeteci M. Ali Cintosun, köpeklerine çalışma ofisinde bakıyor.

Kış aylarında soğuk havalardan dolayı aç ve susuz kalan sokak hayvanlarına ilginç bir yöntemle sahiplenen Yerel Gazete sahibi M. Ali Cintosun, yolda üşüyen yavru bir köpeğin bakımını üstlenerek ofisinde bakmaya başladı. Yavru köpeğin ismini de "Nazilli" koyan Cintosun, iş arkadaşı gibi davrandığı minik köpeğe havalar ısınana kadar bakacağını söyledi. Yavru köpeği ofisine aldıktan sonra başka bir sahipsiz köpeğin de bakımını üstlenen hayırsever gazeteci, çalışma saatlerinde zorluk çekse de halinden memnun. Sokakta aç ve yalnız köpeklerin dramına dikkat çeken Cintosun, önceden köpek fobisi olduğunu fakat acıma duygusunun daha ağır bastığını kaydetti. Ofisinin üst katında kalan 2 köpeği mama ile besleyen işletmeci, sokakta ihmal edilen sokak hayvanlarına kış aylarında sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.

"ÖNCEDEN KÖPEKLERDEN KORKARDIM"

Köpeklere baktıkça huzur bulduğunu belirten Cintosun, meslektaşlarına köpekleri sahiplenme hikayesini anlattı. Önceden köpeklerden korktuğunu ifade eden Cintosun," Evimden çıktım karşımda minik bir köpek yavrusu ile karşılaştım. Havada o gün çok soğukta. Ofise doğru yola çıktım ve arkama baktığımda minik yavru arkamdan hüzünle bakıyordu. Dayanamadım ve aldım elime ofisime getirdim beslemeye başladım. Önceden köpeklerden korkuyordum ama şimdi baktıkça korkum geçti. Yavru köpeği alıp ofise getirdikten sonra, başka bir yetişkin sahipsiz köpek daha buldum. Sahipleri tarafından sokağa atılan Alman Kurdu cinsindeki köpeği de ofisime getirerek beslemeye karar verdi. Onun ismini de "Memati" koydum" dedi.

Kış aylarında yiyecek sıkıntısı yaşayan sokak hayvanları için her vatandaşın elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Cintosun, "Hayvanlar kışın yiyecek bulmakta çok zorluk çekiyor. Biz insanlar olarak onlara yiyecek vermezsek, su vermezsek hayatta kalmaları imkansız. En azından evlerimizin önüne bir kap su ve arta kalan yemeklerimizi bırakırsak onların yaşamını biraz daha kolaylaştırabiliriz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Gazeteciden Duyarlı Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement