Genç Kalemler Sezon Finalini Şiir Dinletisi ile Yaptı - Son Dakika
Yerel

Genç Kalemler Sezon Finalini Şiir Dinletisi ile Yaptı

Genç Kalemler Sezon Finalini Şiir Dinletisi ile Yaptı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘’Genç Kalemler’’ projesi kapsamında çeşitli okullardan seçilen öğrenciler şiir ve müzik dinletisi sundu.

17.06.2016 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Genç Kalemler" projesi kapsamında çeşitli okullardan seçilen öğrenciler şiir ve müzik dinletisi sundu.

Ortaca Ortaokulunda düzenlenen şiir dinletisinde, ilçenin çeşitli okullarından seçilen 16 öğrenci, Türk edebiyatının önemli şairlerinin şiirlerinin yanı sıra keman ve saz ile enstrümantal bir gösteri sunarak dinleyenlere hoş dakikalar yaşattı.

Mübarek Ramazan akşamında öğrencilerin çok güzel bir şiir dinletisi gecesi yaşattıklarını düşündüğünü dile getiren Ortaca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ekrem Gürhan; "Öğrencilerimize ve onları yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimiz bu senenin sosyal, kültürel faaliyetler anlamında finali oldu. Bundan sonra da daha fazla sanatsal etkinlikler ile sizlerin karşısında olmak istiyoruz. Öğrencilerimize sanatı, şiiri, edebiyatı sevdirmek istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki öğrencilerimizi en çok geliştirecek olgular sanattır, edebiyattır" diye konuştu.

"İÇİMDEKİ YAZARI ORTAYA ÇIKARDIM"

Genç Kalemler projesinin kendisi gibi genç yazarları keşfettiğini ifade eden Çaylı 100. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Begüm Acar ise, "biz kendimizi tanırken, yazılarımız ile de okuyucular bizi tanıdı. Bende keşif edilen ve desteklenen genç kalemlerden biriyim. Sunulan fırsatı kaçırmayarak içimdeki yazarı ortaya çıkardım. Yazdıkça kendimi daha iyi ifade ettiğimi, daha düzgün cümleler kurduğumu fark ettim. Yazma becerimin ortaya çıkıp gelişmesinde bu projenin çok katkısı oldu" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Kalemler Sezon Finalini Şiir Dinletisi ile Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement