Genç Kaşifler Treni"Nin İkinci Kafilesi Yola Çıktı - Son Dakika
Spor

Genç Kaşifler Treni"Nin İkinci Kafilesi Yola Çıktı

Genç Kaşifler Treni"Nin İkinci Kafilesi Yola Çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlerin demiryolunu kullanarak Osmanlı İmparatorluğu coğrafyası içerisinde yer alan ülkelerin tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini yerinde görmeleri amacıyla hayata geçirdiği "Genç Kaşifler Treni" projesinin ikinci kafilesi Edirne’den yola çıktı.

05.09.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlerin demiryolunu kullanarak Osmanlı İmparatorluğu coğrafyası içerisinde yer alan ülkelerin tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini yerinde görmeleri amacıyla hayata geçirdiği "Genç Kaşifler Treni" projesinin ikinci kafilesi Edirne'den yola çıktı. 118 genç kızın bulunduğu ikinci kafile 13 günde 9 Avrupa ülkesi gezecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Genç Kaşifler Treni'ne katılan ikinci kafiledeki 118 kız öğrenci, Edirne Garı'ndan törenle uğurlandı. Gençlerin demiryolunu kullanarak Osmanlı İmparatorluğu coğrafyası içerisinde yer alan ülkelerin tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini yerinde görmeleri amacıyla hayata geçirilen Genç Kaşifler Treni projesinin ikinci yolculuğuna 118 genç kız katıldı. Trenin ikinci yolculuğu Edirne Tren Garı'nda başladı.

13 gün sürecek olan proje çerçevesinde katılımcılar trenle, Romanya'nın Bükreş, Macaristan'ın Budapeşte, Avusturya'nın Viyana, Hırvatistan'ın Zagreb, Bosna-Hersek'in Saraybosna, Sırbistan'ın Belgrad, Makedonya'nın Üsküp, Kosova'nın Priştine ve Yunanistan'ın Selanik kentlerini gezecek.

118 genç kızın yer aldığı Genç Kaşifler Treni'ni Edirne Gar İstasyonu'ndan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Bıçkıcı ve Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır uğurladı.

"PROJE İLE GENÇLERİN TARİH ŞUURU KAZANMASI AMAÇLANIYOR"

Genel Müdür Mehmet Bıçkıcı, törende yaptığı konuşmada, projenin ikinci etabını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Projeye katılan kız öğrenciler, 13 gün boyunca trenle balkan ülkelerini ziyaret edecek. Öncelikle biz bu projeyi gençlerimizin tarih şuuru kazanmasını sağlayacak bir yol olarak gördüğümüz için etkinliği gerçekleştirdik. Tarih şuuru sadece tarih kitaplarında okuyarak olacak bir şey değil gezip görmek de gerekiyor" dedi.

Bıçkıcı, kız öğrencilerin tarih kitaplarından okuduğu ve ataların at koşturduğu toprakları gezip göreceğini belirterek, proje kapsamında gençlerin kaynaşacağını vurguladı. Üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren ya da mezun olan 19-25 yaşlarındaki kız öğrencileri taşıyan tren, 17 Eylül'de yurda dönecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Genç Kaşifler Treni Projesi'ne katılan öğrenciler, Osmanlı coğrafyasında yer alan 9 ülkeyi gezme fırsatı yakalıyor. Tarih bilinci ve sorumluluğuyla hareket eden bir nesil yetiştirilmesi için hazırlanan projeye katılanların, seyahatler sırasında yapılan etkinliklerle sosyalleşmesi ve düzenlenen yarışmalarla kitap okumaya teşvik edilmesi amaçlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Genç Kaşifler Treni'Nin İkinci Kafilesi Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement