Genç Kaşifler Treni Yola Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Genç Kaşifler Treni Yola Çıkıyor

Genç Kaşifler Treni Yola Çıkıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve gençlerin demiryolunu kullanarak Osmanlı İmparatorluğu coğrafyasında içerisinde yer alan ülkelerin tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini görmelerini hedefleyen Genç Kaşifler Treni Projesi’nde ilk yolculuk 22 Ağustos’ta Edirne Tren Garı’ndan başlayacak.

21.08.2014 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve gençlerin demiryolunu kullanarak Osmanlı İmparatorluğu coğrafyasında içerisinde yer alan ülkelerin tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini görmelerini hedefleyen Genç Kaşifler Treni Projesi'nde ilk yolculuk 22 Ağustos'ta Edirne Tren Garı'ndan başlayacak.

Bakanlığın, gençlerin tarih bilincini artırmak, seyahat süresince yapılan etkinliklerle gençlerin birbirlerini tanıyıp kaynaşabilecekleri ortamlar hazırlamak ve yapılan yarışmalarla gençleri kitap okumaya teşvik amacıyla 9 ülkeyi kapsayan projesine 19-25 yaş grubundaki gençler katılacak.

İLK TREN EDİRNE'DEN KALKACAK

Projenin ilk ayağı 22 Ağustos- 3 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Genç Kaşifler Treni'nin ilk yolcuları erkekler grubu olacak. Genç Kaşiflerin 118 erkek yolcusu 22 Ağustos'ta saat 12.30'da Edirne Tren Garı'ndan uğurlanacak.

Genç Kaşifler Treni'nin ikinci ayağı ise 5 Eylül tarihinde başlayacak ve 17 Eylül 2014 tarihinde tamamlanacak. 118 genç bayanın katılacağı ikinci grubun yolculuğu da Edirne Garı'ndan başlayacak ve yine orada tamamlanacak.

ROMANYA'DAN MACARİSTAN'A, AVUSTURYA'DAN YUNANİSTAN'A....

Osmanlı coğrafyası içerisinde yer alan 9 ülkeye genç misafirlerini taşıyacak olan Genç Kaşifler Treni, Romanya'nın Bükreş, Macaristan'nın Budapeşte, Avusturya'nın Viyana, Hırvatistan'ın Zagreb, Bosna-Hersek'in Saraybosna, Sırbistan'ın Belgrat, Makendonya'nın Üsküp, Kosova'nın Priştine ve Yunanistan'ın Selanik kentlerine gerçekleştirilecek ziyaretleri kapsıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genç Kaşifler Treni Yola Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement