Genç Kaşifler" Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Genç Kaşifler" Yola Çıktı

Genç Kaşifler" Yola Çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Genç Kaşifler Treni Projesi"ne katılan öğrenciler, Edirne Garı'ndan uğurlandı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yılmaz: "Genç kaşifler, hem ecdadımızın tarihte ulaştıkları yerleri görecek hem de gördüklerini dönüşte etraftakilerle paylaşacaklar"

22.08.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Genç Kaşifler Treni Projesi"ne katılan öğrenciler, Edirne Garı'ndan törenle uğurlandı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, törende, projenin, bakanlık tarafından uygulanan en önemli projelerden biri olduğunu söyledi.

Projeye seçilen öğrencilerin şanslı olduklarını vurgulayan Yılmaz, "45 bin başvuru arasında 118 erkek ve 118 kız öğrenci seçildi. Yolculukları mutlu, bereketli geçsin umut ediyorum. Genç kaşifler, hem ecdadımızın tarihte ulaştıkları yerleri görecek hem de  gördüklerini dönüşte etraftakilerle paylaşacaklar" dedi.

Yılmaz, gençlerin bu geziyle, Osmanlı'nın fetih politikasıyla Avrupalı'nın işgal politikası arasındaki farkı da göreceklerini ifade etti.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de yarının yönetici adayları gençlerin en iyi şekilde yetişmeleri gerektiğini belirterek, gezinin gençlerin bilgi dağarcıklarına katkısının olacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Yılmaz ve Şahin vagonları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Yılmaz, hareket memuru şapkası takarak, hareket diskiyle trene kalkış komutu verdi.

-"Genç Kaşifler Treni"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Genç Kaşifler Treni Projesi", Osmanlı coğrafyası içerisinde yer alan 9 ülkeye genç misafirlerini taşıyacak.

Tarih bilinci ve sorumluluğuyla hareket eden genç bir neslin yetiştirilmesi için hazırlanan proje katılanların, seyahatler sırasında yapılan etkinliklerle sosyalleşmesi ve düzenlenen yarışmalarla kitap okumaya teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Proje çerçevesinde trenle, Romanya'nın Bükreş, Macaristan'nın Budapeşte, Avusturya'nın Viyana, Hırvatistan'ın Zagreb, Bosna-Hersek'in Saraybosna, Sırbistan'ın Belgrad, Makedonya'nın Üsküp, Kosova'nın Priştine ve Yunanistan'ın Selanik kentleri gezilecek.

Üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren ya da mezun olan 19-25 yaşlarındaki gençleri ağırlayacak olan tren, 5 Eylül'de ise kız öğrencileri taşıyacak. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genç Kaşifler' Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement